Vali Aydoğdu; "Bize bu yurdu armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi, bayram vesilesiyle bir kez daha minnetle anıyorum"

Vali Aydoğdu; 'Bize bu yurdu armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi, bayram vesilesiyle bir kez daha minnetle anıyorum'

Bugün kutlanacak olan Gaziler Günü ve yarın başlayacak olan Ramazan' Bayram; dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu mesajlarında bugünlerin Türk Milleti için sahip olduğu nitelik ve kıymete değindi. İlk olarak Gaziler Günü’nü kutlayan Vali Aydoğdu şu söylemlerde bulundu:

“Türk Milleti, tarihi boyunca bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için sayısız zorluklara katlanmıştır. Millet olarak bu zorlukları aşmada hepimizin payı olsa da, asıl pay sahipleri, bu zorluklar karşısında göğüslerini siper ederek canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimizdir. Onları, Devlet ve Millet olarak her zaman saygıyla ve hayırla yad etmek mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, onların paha biçilmez fedakarlıkları sayesinde yolunda hızla ilerlemektedir.

Şehit ve gazilerimizle gurur duyuyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi; ebediyete intikal eden gazilerimizi bir defa daha rahmet ve şükranla anıyor, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı münasebetiyle de bir açıklama yayımlayan Vali Aydoğdu şunları kaydetti:

“Değerli Kırklarelililer. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bilindiği gibi, bayramlar sevincin ve mutluluğun paylaşıldığı, günlük hayatın getirdiği her türlü üzüntü ve dargınlığın unutulması, küskünlüklerin terk edilmesi ve sevgiyle kucaklaşılması gereken özel günlerdir.

Ramazan Bayramının, bir yandan duyguların tazelenerek, ruhların dinlendirilerek, bir yandan da geçen zamanın muhasebesi yapılarak geçirilmesi yararlı olacaktır. Sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliliğinin en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması ve her günün bayram gibi yaşanabilmesi için gayret sarfetmeliyiz.

Ramazan Bayramı ve diğer özel günlerin bizlere hatırlattığı en önemli gerçek budur. Bize bu yurdu armağan edenleri; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün Şehit ve gazilerimizi, hayatını bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne, gelişmesine adayan isimsiz kahramanları bu bayram günlerinde de saygı, minnet ve rahmet ile anmak hepimizin vefa borcudur. Kırklareli’nde yaşayan tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en samimi duygularımla tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlık ve mutluluk içinde ulaşmalarını Allah’tan temenni ediyorum.”