Vali Aydoğdu; "Milletimizin bağımsızlık mücadelesi, dünyada eşine az rastlanır bu zaferle sonuçlanmıştır"

Vali Aydoğdu; 'Milletimizin bağımsızlık mücadelesi, dünyada eşine az rastlanır bu zaferle sonuçlanmıştır'

 Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Aydoğdu mesajında bu zaferin 87. yıldönümünde de büyük bir heyecan ve gururla kutlandığına dikkat çekerek şu açıklamaları yaptı:

“Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşı bu haklı mücadeleden, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle çıkan Türk Milleti, Mustafa Kemal önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır.”

30 Ağustos Zaferi’nin Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaların hedefine bu günde ulaştığını; bu günün de, Türk Milletinin fedakarlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesi olduğunu söyledi.

Vali Aydoğdu mesajını şu cümlelerle sonlandırdı:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87. yıldönümünü kutluyor; Milletimize büyük bir zafer kazandıran, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”