Vali Aydoğdu; "Şehitlerimizin mirası olan milli birlik ve beraberliğe her zaman sadık kalacağız"

Vali Aydoğdu; 'Şehitlerimizin mirası olan milli birlik ve beraberliğe her zaman sadık kalacağız'

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sonrasında saat 11:00’da, Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyete geçti. Vali Cengiz Aydoğdu tarafından açılışı yapılan derneğin açılış törenine; Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, çok sayıda protokol mensubu, şehit ve gazi yakınları katılım gösterdi.

Özel Idare Işhanı zemin katta açılan dernek bürosunun açılışında ilk konuşmayı dernek başkanı Hüsamettin Duman yaptı. Duman oldukça duygulu bir sesle yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

Bizlerin acılarını lafla değil, yürekleriyle paylaşmalarını bekliyoruz

“Öncelikle, Cumhuriyetimizin 86. yılını kutladığımız bu şanlı günde açılışını yaptığımız Derneğimize teşriflerinizden ötürü, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum. Şehit yakınlarının her zaman yanında olan yüreği, sevgisi, duyguları bizlerle olan devletimizin değerli temsilcileri ve saygıdeğer yurttaşlarımız.

Bizler, her birimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizin aileleriyiz, yakınlarıyız ve Gazileriz. Bugün burada biraya gelmemizde ve derneğimizin açılışında bizlerden ilgi, yardım ve desteğini esirgemeyen başta valimiz sayın Cengiz Aydoğdu’ya ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral sayın Hakan Akkoç’a minnet ve şükranlarımızı sunmayı bir borç biliriz.

Değerli misafirler. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna binlerce ailenin ocağına ateş düşmüş, binlerce yavrular babasız, kadınlarımız eşsiz, anne ve babalar evlatsız kalmışlardır. Yine binlerce ailemizde terör belasından sakat kalmış Gazilerimiz yaşamaktadır. Bu aileler kim için ve neden bu acılara katlanmışlardır? Elbette vatanımız ve bayrağımız için! Ülkemizi idare eden kıymetli devlet büyüklerimizden, özellikle acılarımızın tazelendiği bu günlerde, yaşadığımız bu unutulması imkansız acılara daha fazla kulak vermelerini bekliyoruz. Bizlerin acılarını lafla değil, yürekleriyle paylaşmalarını bekliyoruz. Yokluğumuz yoklukları olmalıdır. Acılarımız ve sıkıntılarımız acılan ve sıkıntıları olmalıdır. Işte o zaman yalnız kalmadığımızı ve unutulmadığımızı hissederiz. Bizler her şeyin farkındayız. Kimlerin acılarımızı ve sıkıntılarımızı paylaşıp paylaşmadıklarını çok iyi bilmekteyiz. Ülkemizin her karış toprağı için, milli değerlerimiz için, şehit evlatlarımızın ve Gazilerimizin bıraktığı yerden, bayrağı yere düşürmeden bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Ülkemizin her karış toprağı bizim için canımızdan değerlidir. Mehmet Akif’in de söylediği gibi ‘Sahipsiz kalan vatanın batması haktır / Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.’ Unutmayalım ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için canımızın ve kanımızın son damlasına kadar şerefli mücadelemiz devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın. Çünkü Herşey Vatan Içindir.”

Bu duygulu cümlelerin sonrasında Vali Cengiz Aydoğdu’da bir konuşma yaparak; “Şehidin mirası nedir? Şehidin mirası her şeyden önce zaferdir. Özgürlüktür. Bağımsızlıktır. Milli birlik ve beraberliktir. Şehidin mirası birbirimize duydugumuz sevgidir saygıdır. Biz bu mirasın muhlisleriyiz. Ve sayın başkanım gönlünü ferah tutsun. Her zamanda o mirasa sadık kalacağız. Bu derneğin Kırklareli’nde bu duyguları yaşatan, milli beraberliğimize katkı sağlayan bir kapı olmasını temenni ediyoruz. Bu konudaki çok özel gayretlerinden dolayı da tugay komutanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından Vali Aydoğdu, Garnizon Komutanı Akkoç, Milletvekili Dibek, Başkan Çağlayan ve dernek başkanı Duman tarafından açılış kurdelası kesildi. Akabinde Vali Aydoğdu içerde şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Yapılan ikramın sonrasında açılış sona erdi.