Vali Büyük, dert dinledi

Edirne Valisi Mustafa Büyük Süloğlu İlçesi'nde, Yağcılı Köyü, Yağcılı Köyü Süt Kooperatifi Süt Sağma Tesisi, Organize Sanayi Bölgesi, Havsa ilçesi'nin Hasköy ve Osmanlı Köylerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Süloğlu’nun Yağcılı Köyüne giden Vali Mustafa Büyük’ü burada Süloğlu Kaymakamı Levent Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Müjdat Kahve, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Süloğlu İl Genel Meclis Üyeleri, Köy Muhtarı ve vatandaşlar karşıladı.
Köy kahvesinde Köy Muhtarı ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Büyük, muhtar ve vatandaşların kendisine aktardığı istek ve eksikliklerin giderilmesi için de gerekli talimatları ilgililere verdi. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Yağcılı Köyü Süt Kooperatifi’nin %50 Devlet desteği ile yapmış olduğu Süt Sağma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Yazıcı, Genel Sekreter Çetin ve ilgililerden tesisle ilgili bilgiler alan Vali Büyük, bunun örnek bir proje olduğunu, geliştirilmesi, büyütülmesi ve diğer köylerimizi de teşvik etmek için Valilik olarak yapılabilecek her türlü yardım ve girişime hazır olduklarını ifade etti.
Yağcılı Köyü ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Domurcalı Köyü’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesine giden Vali Mustafa Büyük, burada faaliyete geçmiş olan Florit Ev Tekstil Fabrikası’nda da gezi ve incelemelerde bulundu. Fabrikada incelemelerde bulunan Vali Büyük, fabrika Müdürü’nden de fabrika ile ilgili bilgiler aldı. Fabrikadaki incelemelerinin ardından beraberindeki heyet ve fabrika çalışanları ile birlikte öğle yemeği de yiyen Vali Büyük, yemekten sonra OSB Toplantısı yapmak üzere Süloğlu Kaymakamlığı’na geçti.
Süloğlu Kaymakamlığı’nda OSB Yönetim Kurulu ile birlikte bir toplantı yapan Vali Büyük daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Havsa İlçesi Hasköy’e ziyarette bulundu. Burada Kaymakam Vekili Gürbüz Saltaş ve beraberindeki heyetle birlikte köy kahvesinde vatandaşlar ve muhtarla bir süre sohbet eden Vali Büyük, İl Özel İdaresi’nce Hasköy İlköğretim Okulu’na yeni yaptırılan spor salonunda da incelemelerde bulundu. Ziyaretlerine Osmanlı Köyü ile devam eden Vali Büyük, Osmanlı Köyü’nde kendisi ve beraberindeki heyeti karşılayan vatandaşlarla köy kahvesinde bir süre sohbet etti. Köy Muhtarından köyün ekonomik durumu, köyde yapılan ve yapılması gereken yatırımlar ve diğer konularda bilgi alan Vali Büyük, vatandaşlar ve Köy Muhtarının kendisine ilettiği eksikliklerinde giderilmesi için gerekli talimatları da verdi. (s)