Vali Büyük; "Edirne'de ihaleye çıkaracağımız ve devam eden 70 civarında eserimiz var"

Edirne Valisi Mustafa Büyük, şehirdeki tarihi eserlerin onarımına büyük önem verdiklerini belirterek, ''Edirne'de ihaleye çıkaracağımız ve devam eden 70 civarında eserimiz var'' dedi.

     Vali Büyük, Edirne'nin Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapmış olması dolayısıyla tarihi eser yönünden zengin olduğunu söyledi.
     Valilik ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tarihi eserlerle ilgili çalışmalarının olduğunu, Yıldırım Semti'ndeki Balkan Harbi'nde Edirne savunmasında kullanılan Hıdırlık tabyaları, Sokullu Hamamı ve Büyük Sinagog'un ihale aşamasına geldiğini ifade eden Büyük, şöyle konuştu:
     ''Edirne'de ihaleye çıkaracağımız ve devam eden 70 civarında eserimiz var. Bu eserlerimizin bazılarında çevre temizliği, bazılarında kazı çalışmaları yapılacak. Valilik olarak Hıdırlık tabyalarının restorasyon projelerini yapıyoruz. Hedefimiz bu tabyaları Balkan Harbinin 100. yılına yetiştirmek. Edirne'de 2013 yılına kadar birçok eseri ayağa kaldırmak istiyoruz.''
     Vali Büyük, Edirne'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerin yıllık maliyetinin 15-20 milyon TL civarında olduğunu bildirdi.
 

aa