Vali Büyük'' İlk defa Milli Takımımız uluslararası bir turnuvaya katılıyor, bu bizi heyecanlandırıyor''

Edirne Valiliği ve Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu'nun (TBSF) düzenlediği Avrupa Bayanlar Softbol Kupası'nın açılış töreni yapıldı.



Edirne Şükrüpaşa Spor Kompleksi'ndeki açılış töreni öncesi, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ve TBSF Başkanı Şahin Kömürcü turnuvaya katılan takımların sporcularıyla bir süre sohbet etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan vali Büyük, turnuvaya katılan tüm takımlara başarı diledi.
Vali Büyük, Türkiye'nin softbolda ilk kez uluslararası bir organizasyona imza attığını ifade ederek, ''Edirne olarak heyecanlıyız ve mutluyuz. Çünkü Türkiye'de bu spor dalında ilk kez uluslararası bir organizasyona imza atıyoruz. İlk defa milli takımımız uluslararası bir turnuvaya katılıyor ve bu bizi heyecanlandırıyor'' dedi.
TBSF Başkanı Kömürcü de turnuvaya katılan sporculara başarı dilerken, ilk kez düzenledikleri uluslararası organizasyonda çıkabilecek küçük sorunların görülmemesini istedi.
Avrupa Softbol Federasyonu Teknik Komiseri Edi Van Stroken ise Türkiye'de olmaktan ve iyi bir ev sahipliğiyle karşılanmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Daha sonra Türkiye ile Fransa arasındaki maç, TBSF Başkanı Kömürcü'nün sembolik hücum atışıyla başladı. Karşılaşmayı Fransa 23-0 kazandı.
 Bu arada, softbolun Türkiye'de yaygın olmaması nedeniyle Türkiye-Fransa maçı sırasında, softbolun kuralları federasyon yetkilisi tarafından mikrofonla maçı izleyenlere aktarıldı. aa