Vali Büyük; "Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'ne bu yıla ait 3 milyon liralık ödenek geldi"

Vali Büyük; 'Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'ne bu yıla ait 3 milyon liralık ödenek geldi'

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Trakya Kalkınma Ajansı'nın önümüzdeki günlerde yapılacak ilk toplantısında, genel sekreter ataması yapılacağını belirterek, ''Hizmet başlama noktasına geleceğiz'' dedi. Büyük, Türkiye'de kalkınma ajansları ekonomik birliktelikleri olan bölgelerde kurulduğunu hatırlatarak, ''Bölgemizdeki Kalkınma Ajansının ismini Trakya Kalkınma Ajansı olarak belirledik.

Merkezi Tekirdağ'da. Edirne ve Kırklareli ile beraber bu yıla ait 3 milyon liralık ödenekte gönderildi. Gelecek yılda planlanan 13 milyon liralık bütçe Devlet Planlama Teşkilatı'nın genel bütçeden ayırdığı para...'' dedi. Ajansların belediyelerin, il özel idarelerinin, ticaret ve sanayi odalarının bütçelerinden belli paylar alacağını ifade eden Büyük, ''AB fonlarından yapılacak projelerinin koordinasyonunu da sağlama yerleri de ajanslar olacak. Kalkınma Ajansları proje hazırlanmasını, projelerin desteklenmesini, uygulanmasını hedefleyen bir yapısı olduğu için bütçeleri daha genişleyecek. AB fonlarından da destekler alacak'' diye konuştu. Trakya Kalkınma Ajansının yapılanmasının önümüzdeki ilk toplantıda yapılacak genel sekreter ataması ile hız kazanacağını da kaydeden Büyük, şöyle konuştu: ''Genel sekreterlik için Edirne'den müracaat eden de var. Tüm müracaatlar Tekirdağ'da toplanıyor. Genel sekreter atamasıyla birlikte bir yerde uygulamaya, hizmet başlama noktasına geleceğiz. Ilk toplantı için genel sekreter ataması yapılacak, bina tespiti yapılacak.

Kalkınma ajanslarının ciddi faydalarının olacağına inanıyorum. Uzman elemanlar yetiştirecek. 36 tane eleman istihdam edecek. Bunların 30'u uzman 6'sı destek hizmetleri olacak. Bu uzmanların ücretleri iyi, nitelikleri ve vasıfları iyi olmak zorunda.

Kalkınma ofisleri de her ilde kurulacak. Illerde gerektiğinde birden fazlada kurulabilir. Büyük ilçelerimizde kurulabilir. Kalkınma ajanslarının hedefleri tamamen ekonomik. Siyasi hedefleri yok. Bölgesel kalkınmayı sağlama faaliyetleri yürütecekler.''