Vali Büyük: ''Toplumu bilgilendirme konusunda bir şeyler yapmak bizi mutlu ediyor''

Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu, 2008 yılı faaliyet raporunu değerlendirdi, 2009 yılı raporunu ise açıkladı.

     Edirne Valisi Mustafa Büyük, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Edirne AB Bürosu'nun 2008 yılı faaliyetleri ve 2009 yılı planlarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, AB bilgi bürolarının önemli bir işlevi olduğunu söyledi.
     Edirne AB Bilgi Bürosu'nun güzel işler yaptığını anlatan Büyük, ''AB Bürosu örnek olabilecek bir uygulama şekli oluşturmuş durumda. AB'nin yaptığı projelerde valilik, belediye, üniversite ve diğer sivil toplum kuruluşları bir araya geliyor ve destek oluyor. Birlikte çalışmanın faydalarını da görüyoruz. Toplumu bilgilendirme konusunda bir şeyler yapmak bizi mutlu ediyor'' dedi.
     AB projelerinin ne kadar desteklenirse o kadar başarılı olacağını ifade eden Büyük, valilik bünyesinde oluşturulan AB Eşgüdüm Merkezi'nde birçok projeyi beraber yürüttüklerini bildirdi.
     AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Füsun Özerdem de Edirne AB Bilgi Bürosu'nun 2008 yılı faaliyet raporunu katılımcılara sundu.
     Özerdem, 20-28 Ekim 2008 tarihlerinde Balkan ülkelerinin katılımıyla Edirne'de düzenlenen, Avrupa Uluslar Arası Müzik Festivali'nin büyük ilgi gördüğünü, festivalin amacının üniversitede okuyan geçleri AB şemsiyesi ve müziğin evrensel dili altında birleştirmek olduğunu kaydetti.
     2008 yılında yapılan Türkiye AB Film Günleri projesinin de başarıyla tamamlandığını ifade eden Özerdem, proje kapsamında Edirne ve ilçelerinde vatandaşlara film gösterimleri yaptıklarını bildirdi.
     Özerdem, 2009 yılı içinde yine AB'yi tanıtacak ve insanları bilgilendirecek şekilde pek çok aktivitenin olacağını sözlerine ekledi.