Vali Cengiz Aydoğdu İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti

Vali Cengiz Aydoğdu İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü birleşimi dün Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda yapıldı. Saat 10.30’da başlayan toplantıya Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’da katılarak meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Aydoğdu Kırklareli İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında “Sizlerle ilk defa aynı ortamda tanışma fırsatı buldum. Davetinizden dolayı başta İl Genel Meclisi olmak üzere tüm meclis üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum. İl Özel İdareleri genel idarenin koordinasyonunu sağlayan bir birimimiz. Ben Kırklareli Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin diyaloguna büyük önem veriyorum. Bundan sonra birbirimizle her konuda istişarede bulunacağız. İl Genel Meclisi İl Özel İdaresi’nin karar organıdır. Sizlerden beklentim ilimizin ihtiyaçlarını her konuda bizlerle paylaşıp fikir ve görüş alışverişlerinde bulunmanızdır. İnsanların her görüşü kıymetlidir. Fikir sahibi olan insan zengin insandır.

Meclis ile encümeniniz ile özel idarenin diğer birimleri ile ilgili düşüncelerimiz olacaktır. Bunları sürekli olarak sizlerle paylaşacağız.” dedi.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan bir konuşma yaparak “Davetimizi kırmayıp aramıza katılan sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu’ya teşekkür ediyoruz. Burada aramızda farklı siyasi görüşlerde olan arkadaşlarımız var. Ancak burada siyasi rozetimizi çıkarıp, Kırklarelimizi nasıl bir adım ileriye götürebiliriz, nasıl yaparsak daha faydalı olur düşüncesiyle çalışarak karar veriyoruz. Sonuç olarak siz icra makamı bizler karar makamıyız” dedi. Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan’ın konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Il Genel Meclisi salonundan ayrıldı.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun ziyaretinin ardından Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü birleşimi tutanak özetinin okunmasıyla devam etti. Tutanak özetinin okunup kabul edilmesinin ardından ise Gündemin üçüncü maddesi olan 2008 yılı Il Özel Idaresi Yatırım programında yer alan Kırklareli Merkez Haticehatun Mahallesi, 3.225.81 metrekare arsa üzerinde, 18 derslikli Ilköğretim Okulu ile 2009 yılı Il Özel Idaresi yatırım programında yer alan Kırklareli Merkez Hacızekeriya Mahallesi, 8.217.05 metrekare arsa üzerinde 24 derslikli Ilköğretim Okulunun Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Konu ile ilgili olarak söz alan Yurdaer Ulus “Bu yapılan çok önemli ve hayırlı bir hizmet. Yeni seçildiğimiz dönemde bu yerin temellerini atmıştık. Bu yerin Üniversiteye tahsis edilmesi kararını uygun görmüştük. Şimdi ki arkadaşların da aynı düşünceye sahip olduğunu biliyoruz.” dedi.

Ulus’un konuşmasının ardından Hasan Dağ söz alarak “Kırklareli Üniversitesi’ne yapılacak olan bu hizmet bizler için heyecan verici. Biz de grup olarak gelen bu teklife olumlu oy kullanacağız” dedi.

Daha sonra gündem maddesi meclis üyelerinin oylarına sunularak kabul edildi.

Üçüncü maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından, gündemin dördüncü maddesi olan Avrupa’nın denize kıyısı olan bölgeler Birliği (C.P.M.R) hakkında AB Sınır Ötesi Işbirliği Büro yetkilisinin Il Genel Meclisini bilgilendirmesi görüşüldü. Konu ile ilgili toplantıya katılan Kırklareli Il Özel Idaresi Mali Hizmetler Müdürü Engin Marmara meclis üyelerine bilgi verdi. Marmara; “C.M.P.R’nin açılımı Denize Kyısı Olan Bölgeler Konferansı. 1973 yılından kurulmuş olup, merkezi Fransa’nın Ren şehrindedir. Kırklareli Il Genel Meclisi C.M.P.R’ye 2002 yılında üye oldu ve üyeliği hala devam etmektedir.” dedi.     Kırklareli Il Özel Idaresi Mali Hizmetler Müdürü Engin Marmara’nın verdiği bilgilerin ardından Hasan Dağ söz alarak “Iki günden beri bu konu ile ilgili bizlere bilgi verecek müdürü davet ediyoruz. Fakat buna rağmen karşımıza gelen muhatap yok. Bu kuruluş zaten sivil bir kuruluş. Biz de buraya üye olmuşuz, parayı veriyoruz, millet adına soruyu soruyoruz, fakat bu konuda cevap verecek yetkili aramızda yok. Biz bu üyelikten çıkalım. Bu konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Meclis üyesi Hasan Dağ’ın konuşmasının ardından ise Behçet Şen söz alarak “Bu konuda adrenalin iyice yükselmeye başlıyor. Allah aşkına kendisini meclisin üzerinde gören insanlar kamuoyuna kendilerini nasıl anlatacaklar. Bir soru sorduk, sorunun sonucu nerelere gitmeye başladı. Bu konu hepimizi rahatsız etmeye başladı. “C.P.M.R ne iş yapar” diye önerge verildi. Fakat bu konuda açıklama yapacak kimse yok. Inatsa inat biz bu konuyu sürekli gündem maddesi yaparak gerekli açaıklama yapılana kadar gündemde tutacağız.” dedi.

Gündemin dördüncü maddesi ile ilgili olarak Il Genel Meclis üyelerinin oylarıyla genel görüşme yapılmasına karar verildi. Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü birleşimi gündemin beşinci maddesi kapsamında Il Genel Meclis üyesi Saffet Üresin ve Selahattin Birkaya tarafından ilimiz Demirköy ilçesinde bulunan Dupnisa Mağarası yolunun durumu hakkında verinen yazılı önergenin görüşülmesiyle devam etti. Konu ile ilgili olarak Kırklareli İl Özel Idaresi Yol Şube Müdürü Bilal Kuşoğlu meclis üyelerine teknik bilgiler verdi.

Söz konusu yerin 5300 metre olduğunu söyleyen Kuşoğlu, bu yol için ciddi bir miktarda ödenek gerektiğini ve ayrıca Balaban Köyünde baraj yapımı söz konusu olduğundan dolayı işin gecikebileceğini belirtti.

Meclis üyeleri tarafından kendisine konu ile ilgili olarak soruları cevaplayan Kuşoğlu, yolun yapımını teknik açılardan değerlendirerek, ne kadar bir ödenek ayrılması gerektiğini söyledi. Dupnisa Mağarası yolu ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından konunun 2010 yılı bütçesinde yeniden görüşülüp değerlendirilmesine karar verildi.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü birleşimi beşinci maddenin görüşülmesinin ardından son bulurken, Kırklareli Il Genel Meclis üyeleri Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu tarafından Polis Sosyal Tesislerinde kendilerine verilen öğle yemeğinde biraraya geldiler.