Vali Cengiz Aydoğdu'nun ilimizdeki analizlerini hızlandırması, vatandaşların takdiriyle karşılanıyor

Vali Cengiz Aydoğdu'nun ilimizdeki analizlerini hızlandırması, vatandaşların takdiriyle karşılanıyor

2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi, iki yıl içinde hem fiziki, hem idari hem de öğrenci mevcudu olarak hızlı bir gelişim gösterdi. Ancak yerel yönetimlerden özellikle Belediye Başkanlığı’nın pasifliği, büyük bir akademik birime kavuşmuş olan Kırklareli’ndeki girişimlere darbe vuruyor.

Halen şehirleşme olarak standartların bile altında olan ilimiz, belediye meclisindeki anlam verilemeyen ertelemeler ve karşı çıkmalar nedeniyle bir türlü kabuğunu kıramıyor. Senelerdir ‘son durak’ olarak tabir edilen ve kendisini üvey evlat gibi gören Kırklareli, kimlik bunalımından bir an önce kurtulmak istiyor.

Son aylarda cinayet, intihar ve yolsuzluk gibi sosyolojik olumsuzluklarla gündeme gelen Kırklareli’nde, kendi içinde yaşanan toplumsal problemlerin üstüne bir de dışarıdan yapılması istenen müdahaleler eklenince, vatandaşların ilin gelişimiyle ilgili endişeleri artıyor.

Mardin’in Bilge Köyü’nden getirilecek olan ailelerle ilgili tepkiler artıyor

Mardin’de yaşanan olayların ardından, yerel ve ulusal basında da yer alan haberler, sözkonusu ailelerin ilimize getirileceği yönünde olmaya başlayınca ve ilimizde aileler için daire satın alındığı söylentileri yoğunlaşınca, Kırklarelililer tepki göstermeye başladı.

Bu konuda geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a bir ziyaret düzenleyen mahalle muhtarları, vatandaşların sözcüsü olarak endişelerini dile getirdiler. Türkiye’de asayiş bakımından en sorunsuz illerden biri olan Kırklareli’nde, dışardan yapılan müdahaleler nedeniyle sorunların artmasından korkan vatandaşlar ve muhtarlar, görüşlerini Çağlayan’a aktardılar. Ancak Başkan Çağlayan’ın tatmin edici bir açıklama yapmayarak konuyu “Hemşehrilerimin terddütlerini paylaşıyorum” diyerek geçiştirmesi, Belediyenin her konuda olduğu gibi, bu konuda da pasif kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Belediye Meclisi, Kırklareli’nin kaderini

 olumsuz yönde etkiliyor

2 yıl önce açılan üniversiteye, gerekli her türlü desteğin sözünü veren Kırklareli Belediyesi, bu sözlerini hayata geçiremediği gibi, bu konuyla yani Kırklareli’nin gelişimiyle ilgili birçok konuda da inatçı muhalifliğini sürdürerek, şehrin kaderini baltalıyor. Yatırım taleplerini, değişim önerilerini görüşürken fikir birliğine bir türlü varamayan meclis, her ay bu konudaki maddeleri erteleyerek, Kırklareli’nin kaderini de ertelemiş ve köreltmiş oluyor. Geçtiğimiz günlerdeki Ekim ayı meclis toplantısında, her zamanki yerinde sayan kimliğini tekrar belli eden meclis, 2010-2014 Stratejik Plan görüşmesini bile dakikalarca görüşerek sonuçsuz bir şekilde ertlemeyi tercih etti.

Artık açık cezaevi, mülteci kampı ve buna benzer gelişime katkısı olmayan gündemlerle anılmak istemeyen Kırklareli; tarımsal gelişim ve yeni denemeler, Iğneada deniz turizmi, Dupnisa Mağarası, Longoz Ormanları, Istranca Dağları, hardaliye, Kırklarelispor ve en önemlisi gözbebeği Kırklareli Üniversitesi ile anılmak, bu faaliyetler çerçevesinde gelişimini hızlandırmak istiyor.

Vali Cengiz Aydoğdu’nun inceleme ve bakış açısı Kırklarelilileri umutlandırıyor

Kararname sonucu ataması Kırklareli’ne olan ve 9 Temmuz’da ilimize gelen Vali Cengiz Aydoğdu’nun, yeni dönemle birlikte çalışmalarını hızlandırması da, Aydoğdu’nun ilimize gösterdiği ciddiyetin pozitifliğini gözler önüne sererek, kent insanını umutlandırdı.

 Şehir bünyesindeki analizlerini arttıran Vali Aydoğdu’nun, standart oluşumlara gösterdiği alakanın yanısıra, yenilikçi ve değişimci oluşumlara da büyük ilgi göstermesi, Kırklareli’nin kalitesini yükseltmesindeki en büyük desteği oluyor.

Eğitim istatistiklerinde ve başarı oranlarında ulusal çapta baaşrılara imza atan ve atmaya devam eden Kırklareli, yeni Valisi Cengiz Aydoğdu’nun önderliğinde, katedeceği mesafelerin, profesyonel düşünen üniversitesi ile daha da artacağını biliyor.

Vatandaşların şu andaki tek beklentisi ise, ilimizde yeniye gitmeye hazır girişimlere Belediye ve Belediye meclisinin de biraz daha mantıklı yaklaşarak, yapıcı katkılarda bulunması.