Vali Coş; "Alınan tedbirlerle trafik kazalarında ölümler %24.2 azaldı"

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş yayımladığı Trafik Güvenliği Haftası sebebiyle yayımladığı mesajında yapılan duble yollar ve alınan geniş tedbirler sayesinde ölümlerin %24.2, yaralanmaların ise %4.2 azaldığını kaydetti.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş yayımladığı Trafik Güvenliği Haftası sebebiyle yayımladığı mesajında yapılan duble yollar ve alınan geniş tedbirler sayesinde ölümlerin %24.2, yaralanmaların ise %4.2 azaldığını kaydetti. 
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un Trafik Güvenliği Haftası mesajı şu şekilde oldu; “Bilindiği gibi, Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi trafik güvenliğidir. Her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetmekte on binlerce insanımız yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bunun yanı sıra oluşan maddi zararlar milli servetimizde ciddi kayıplara sebep olmaktadır.
Trafik güvenliği ancak eğitim ve alt yapı çalışmalarıyla sağlanabilir. Ayrıca sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uymak konusunda özen göstermesi gerekmektedir. Yeni acılar yaşanmaması için alınan önlemler çoğaltılmakta, eğitim ve alt yapı çalışmalarına önem verilmektedir.
Bu kapsamda İlimizde Hükümetimizin programı doğrultusunda Valiliğimizin koordinesiyle D–100 yolunda Tekirdağ il hududu Lüleburgaz arası ve Kırklareli OSB arasında başlatılan bölünmüş yol ve otoyoldan başlayıp Dereköy sınır kapısında son bulacak olan bölünmüş yol ve 1.sınıf Devlet yolu çalışmalarına ilave olarak, 2009 yılında D–100 Karayolunun Lüleburgaz-Babaeski ve Babaeski-Edirne İl sınırı arasındaki kısımlarında da yeni bölünmüş yol çalışmaları başlatılmıştır. Bu yollarımızın tamamlanması ile tüm vatandaşlarımız daha rahat ve güvenli ulaşım imkânına kavuşacaktır.
İl düzeyinde alınan tedbirler ve geliştirilen alt yapı sayesinde 2008 yılında;  trafik kazalarında ölümlerde  % 24,2,  yaralanmalarda  % 4,2 azalma  meydana gelmiştir. Hedefimiz, aziz vatandaşlarımızın desteğiyle bu oranları mümkün olabildiğince azaltmaktır.
Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nda yapılacak etkinliklerin, ülkemizdeki trafik bilincinin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyor, bütün vatandaşlarımı trafik kurallarının titiz uygulayıcısı olmaya davet ediyor, kazasız günler temennisiyle, Trafik Güvenliği Haftasını kutluyor, selam ve sevgiler sunuyorum” (yy)