Vali Coş; "Aydın'ın sorun ve ihtiyaçları benim de sorun ve ihtiyacım olacak"

Vali Coş; 'Aydın'ın sorun ve ihtiyaçları benim de sorun ve ihtiyacım olacak'

Bir süre önce Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi gereğince Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş; Aydın iline, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu ise Kırklareli'ne atanmıştı. Bu kapsamda Vali Hüseyin Avni Coş, 29 Haziran Pazartesi günü düzenlenen törenle Aydın’da görevine başladı. Aydın’ın yeni Valisi Coş, görevinin ilk dakikalarında herkesin çok çalışması gerektiğini belirterek, “Aydın çok güzel bir yer. Ancak buraya saltanat sürmeye gelmedik, hele hele tatil yapmaya hiç gelmedik. Aydın’ın sorununu kendi sorunumuz gibi göreceğiz” dedi.

Aydın’da, sabah saatlerinden itibaren yeni valinin göreve başlayacak olması nedeniyle daire müdürleri polis merasim mangası vali yardımcıları ve bazı ilçelerin kaymakamları karşılama töreni için Valilik Binası önünde toplandı. Saat 11.30 sıralarında Aydın Valiliği’ne gelen Hüseyin Avni Coş, protokol üyeleri tarafından karşılandı. Müdür yardımcıları ve daire müdürleri ile tek tek tanışan Hüseyin Avni Coş ilginç bir sürpriz ile karşılaştı.

Yeni görevinde, Vali Coş’a ilk dilekçe hızlı geldi

Vali Coş, makam aracından inip kendisini karşılamaya gelen protokol üyeleri ile tokalaşıp tanışırken, bu sırada tören alanına gelen yaşlı bir vatandaş, sıraya girmiş olan protokol üyelerini yararak valilik binasına girmek istedi. Ancak bu sırada, protokol üyeleri ile tanışmakta olan Vali Hüseyin Avni Coş, vatandaşın da elini sıktı.

Karşısındaki kişinin Aydın’ın yeni valisi olduğundan habersiz olan vatandaş, cebinden çıkardığı dilekçeyi yeni valiye uzatarak, “Ben yardım istiyorum nereye gideyim” diye sordu. Görevinin ilk dakikasında karşılaştığı bu ilginç sürpriz ile şaşıran Aydın’ın yeni Valisi Hüseyin Avni Coş, dilekçeyi gereği yapılması için korumalarına verirken, yaşlı şahıs kiminle görüştüğünden habersiz çevresine saran gazetecilerin sorularını cevapladı. Adının Sadık Korkmaz olduğunu belirten 72 yaşındaki vatandaş yardım istemek için geldiğini, ancak karşılaştığı kişinin vali olduğundan haberi olmadığını belirtti.

Vali Coş; “Fotoğraf makinalarından iyi anlarım”

Polis merasim mangası tarafından karşılandıktan sora makamına geçen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, gazeteciler fotoğrafını çektikten sonra, kendisi de “Fotoğraf makinalarından iyi anlarım” diyerek bir basın mensubunun fotoğraf makinesi ile gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Aydın’ın yeni Valisi Hüseyin Avni Coş, ilk açıklamasında “Bugün Aydın’daki görevime başlıyorum. Aydın’a ve Aydınlılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün Aydınlılarla iç içe olacağız. Aydın’ın sorun ve ihtiyaçları benim de sorun ve ihtiyacım olacak. Oturduğumuz bu makamın milletimize ve devletimize hizmet makamı olduğunu biliyoruz. Buraya saltanat sürmeye gelmedik. Tatil yapmaya hiç gelmedik. Hiç ayrılmayacakmış gibi çalışacağım, ancak yarın ayrılmaya da hazır olacağım. Değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte mevcut gücümüzü en iyi kullanmak koşu ile ilimizin ihtiyaçlarını görmeye, ihtiyaçlarını gidermeye ve bütün sorunları çözmeye çalışacağız” sözlerine yer verdi.

“Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye gayret  göstereceğiz”

Ispartalı olduğunu ve Aydın’a yabancı olmadığını belirten Vali Hüseyin Avni Coş, 28 yıllık mülki idare amiri olduğunu Aydın’a atanmasından son derece memnun olduğunu ifade etti.

Vali Hüseyin Avni Coş, kapıda karşılaştığı 72 yaşındaki Sadık Korkmaz’ın yardım talebi ile valiliğe geldiğini, kalabalıktan geçmeye çalıştığını görünce tokalaşıp onu içeri alarak derdini dinlediğini belirterek, “Planladığını zannetmiyorum. Kalabalık içerisinde şaşkınlık içerisinde öne geçmeye çalışıyordu. Ben onu ön tarafa aldım. Yardım istiyordu, durumunu değerlendirip gereğini yapacağız. Dünyanın her yerinde yardıma muhtaç insanlar olur. Amerika’ya da gitseniz orada da evsiz bir sürü insan var. Her yerde düşük gelir grubunda, temel insan ihtiyaçlarını karşılamayan ve zorluk çeken insanlar vardır. Biz devletimizin imkanları, vatandaşımızın imkanlarıyla zor durumda olan vatandaşlarımıza gerekli yardımları ulaştırarak, icabında elimizdekileri paylaşarak onların sıkıntılarını azaltmaya, sorunlarını çözmeye gayret göstereceğiz.”