Vali Coş Bağ Budama Töreninde Bağ Budadı

Vali Coş Bağ Budama Töreninde Bağ Budadı

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli'ne bağlı Değirmencik Köyü'nde Hatice ve Bülent Kunt'a ait çiftlikte düzenlenen bağ budama törenine katıldı.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Bulgaristan Edirne Konsolosu Plamen Teodosiev ve Milletvekili Ahmet Gökhan sarıçam, bağ budadılar.

Törende konuşma yapan Vali Coş, bağ budama etkinliğinin kalıcı olacağını belirterek, ''Bağdan elde edilen üretilen ürünlerin değerlendirilmelidir. Bu konuda komşularımızla da sürekli görüş alışverişi yapma imkanı buluyoruz. Hatice Kunt, Kırklareli'nde örnek bir bağcıdır. Gerçekten örnek çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların diğer çiftçilerimize de teşvik ve örnek olmasını istiyoruz'' dedi.  

Bulgaristan'ın Edirne Konsolosu Plamen Teodosiev ise Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye ile bir platform oluşturabileceklerini belirtti.

Milletvekili Ahmet Gökhan sarıçam'da gönüllerdeki sevginin toprağa aktarılmasının gerektiğini belirterek; bu işe gönül veren herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bulgaristan Topolovgrad Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterilerini sergiledi.

Bulgaristan ve Yunanistan'dan da katılımın olduğu "Bağ Budama Töreni" nde, Vali Coş, yılın bereketli olması için bağ köküne üzüm suyu dökerek bağ budadı. Vali Coş ve beraberindekiler daha sonra bağ budama alanını gezerek ikram edilen Hardaliyeyi içtiler.

Tören sonunda Vali Coş, Folklor ekibine teşekkür ederek kalem hediye etti.