Vali Coş; "Ben burayı memleketim gibi benimsedim"

Vali Coş; 'Ben burayı memleketim gibi benimsedim'

Önümüzdeki günlerde, ataması yapıldığı Aydın iline gidecek olan Vali Hüseyin Avni Coş, kendisi için verilen veda yemeklerinde, Kırklareli’nin önemli isimleriyle biraraya gelmeye devam ediyor.

Pazartesi akşamı Valilik personelinin düzenlediği organizasyondan sonra, Salı akşamı da Kırklareli’nin birçok makamı biraraya gelerek Vali Coş’a bir veda yemeği düzenledi.

Yine Polisevi Yazlık Tesisleri’nde gerçekleşen yemeğe Vali Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş’un yanısıra; Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Uzel, 55. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vali yardımcıları, ilçe ve belde Belediye Başkanları, tüm kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çalışanları, siyasi parti başkanları ve mensupları, oda ve dernek yönetici ve üyeleri, köy ve mahalle muhtarları katılım gösterdi. Katılımcıların çoğunun eşleriyle iştirak ettiği yemek saat 20:00’da başladı.

Vali Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, kendilerini kapıda karşılayan katılımcı ve davetlilerle tek tek tokalaşarak kısa sohbetlerde bulundular. Klasik müzik eşliğinde başlayan yemek, tüm davetlilerin kaynaştığı doyumsuz bir ortama dönüştü.

Yemeğin ilerleyen saatlerinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Vali Coş’un Aydın iline tayinlerinden dolayı düzenlenen bu yemeğe iştirak eden herkese teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Ben sayın Valimizle 3,5 yıl çalışma imkanı buldum. Bu zaman zarfında kendisinden çok şeyler öğrendim. Önemli tecrübeler edindim. Ben kendisini daha önceden de tanıyordum ama, yakın diyalog içerisinde değildim. Kendisi her ne kadar sinirli ve asabi biri gibi gözükse de, aslında yufka yürekli ve sevecen birisidir. Ben kendisini yakınen tanıdıktan sonra bunu anladım. Her zaman, kızarken dahi içinden gülümseyen bir insandır.”

Koçberber Vali Coş’un başta eğitim, sağlık ve altyapı olmak üzere birçok konuda önemli hizmetler yaptığını; üniversitenin buraya kazandırılması için büyük çaba sarfettiğini belirterek, Kırklareli’de 3 buçuk yılda çok iyi hizmetler yapıldığını söyledi. Konuşmadan sonra Koçberber, günün anısına yönelik olarak Vali Coş’a bir hediye takdim etti. Hediyeyi aldıktan sonra konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, yemeğe iştirak eden herkese teşekkürlerini sundu ve şu açıklamalarda bulundu:

“Az önce sayın Vali yardımcımızın da dediği gibi 3,5 yıl Kırklareli’de birçok arkadaşımızla beraber olduk. Bu süre içinde aldığımız hizmet bayrağını daha yüksek bir noktaya ulaştırmanın ve buradan bu şekilde ayrılacak olmanın gurur ve huzuru içindeyiz. Burada göreve başladığımdan beri, yarın ayrılacakmış gibi hazırdım, ama hiç ayrılmayacakmış gibi buranın ihtiyaçları için çalıştım. Bazı hemşehrilerimizin gereksiz gördüğü konularda bile hizmet verme durumunda oldum. Bu hizmetler Kırklareli için önemi ve yararı ileride daha iyi anlaşılacak hizmetlerdir. Örneğin bölünmüş yol konusu sadece benim özel gayretimle prıograma aldığımız bir çalışmadır. Ama bunun gereksiz olduğunu söyleyenler oldu. Bu zaman içinde anlaşılacaktır. Kırklareli’den hiç ayrılmayacakmış gibi, buranın ilerde ihtiyaç duyacağı şeyleri programa alarak hizmet etmeye çalıştık.”

Vali Coş Lüleburgaz’da yapılacak olan öğrenci yurdu ile ilgili de şunları belirtti: “Bu modern yurdun proje ve ihale süreci uzayabilir. O nedenle Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, daha hızlı bir çözüm olarak oradaki emlak konutlarından iki tane blok satın alarak yeni akademik yılda öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak. Biz hiç bir zaman “Nasıl olsa Kırklareli’den ayrılacağız, banane” gibi bir yaklaşımda olmadık. Kırklareli’yi ve ihtiyaçlarını en az bir Kırklareli’li gibi göz ününde bulundurmaya ve savunmaya çalıştık. Ben burayı memleketim gibi benimsedim. Bunun sevincini heyecanını ve gururunu yaşıyorum ve sizlerle paylaşıyorum. Pek çok gayretimiz ve çabamız oldu.” Vali Coş, Kırklareli’ye yapılan yurt inşaatının da 4 ayda büyük bir ivme kazandığını, Ekim ayında 600 kişilik bu yurdun faal hale geleceğini söyleyerek; “Bu yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü’nü Milli Eğitim Bakanı’mızı ve Başbakan’ımızı defalarca aramak suretiyle ilimize kazandırdık. Burada yaptığımız her iş ve icraattan alnımızın akıyla ayrılıyoruz. Yaptığımız hiç bir işten pişmanlık duymuyoruz. Çünkü tüm faaliyetlerimize günlük ihtiyaç, beklenti ve konjoktere göre değil, uzun vadeli olarak baktık. Işlemlerimizde hukuka uygun hareket etmeye dikkat ettik. Bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Biz tüm icraat ve çalışmalarımızda orkestra şefiydik. Ama bizim bu işlerimizde görev alan pek çok arkadaşımız var. Hem onlara, hem de bize moral veren, destek olan Kırklareli’li hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Kırklareli’nin tamamı icraatlarımıza sahip çıktı. Kırklareli çok yakın bir gelecekte layık olduğu yere ulaşacaktır. Ayrıca üniversite günden güne gelişmektedir. Önümüzdeki 3 yıllık bir sürede mevcut öğrenci sayısı yüzde 50 artacaktır.” dedi.

Bu konuşmanın sonrasında yapılan tatlı ikramıyla sohbet daha da koyulaştı. Vali Hüseyin Avni Coş davetten ayrılan tüm katılımcılarla tek tek vedalaşarak, onları kapıda uğurladı. Protokolün de ayrılmasıyla yemek sona erdi.