Vali Coş; "Bilimi ihmal ettiğimiz zaman medeniyet yarışında geri kalırız"

Vali Coş; 'Bilimi ihmal ettiğimiz zaman medeniyet yarışında geri kalırız'

Saat 15:30’da başlayan Bilim Şenliği’ne Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcıları Abdurrahman Inan, Volkan Köksal,  Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus, Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Orman Işletme Müdürü Şahin Aybal, Ticaret ve Sanayi Müdürü Gültekin Hadi, okul daire amirleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan program Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in konuşması ile sürdü. Ecevit Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen genelgeyi okuduğu konuşmasında;”Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, çocuklarımızın var olan yeteneklerini geliştirerek yetenekli çoçuklarımıza sahip çıkılması. Çocuklarımızı bu konuda teşvik etmek amacıyla bakanlığımız birimleri tarafından ülkemizde son yıllarda eğitim- öğretim dönemi boyunca sergi ve fuarlar düzenlenmekte, öğrencilerimizin yaptıkları başarılı çalışmalar ve elde ettikleri sonuçların daha fazla öğrenci ve öğretmen tarafından bilinir kılınmasına ve kamuoyuna mal edilmesine özel bir önem verilmektedir.” diyerek genelgeden alıntılar yaptı. Ecevit konuşmasına şöyle devam etti;”Bu alt yapıyı oluşturarak ilki yapılmış olan bilim şenliklerimizi fuar alanı mantığı içerisinde ve bundan sonra da fuar anlayışı içerisinde hazırlamış bulunuyoruz. Biz bu konuda çalışmalarında tüm personelimize, siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor. Hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.

”.dedi. Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in konuşmasının ardından kürsüye Vali Coş davet edildi. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün burada öğrencilerimizin öğretmenlerimizin bu sene içerisinde biraz önce sayın müdürümüzün okuduğu genelge doğrultusunda yaptığı eğitim çalışmalarını hep beraber göreceğiz. Bu faaliyete gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Değişik görüşlere, bilim dışı görüşlere, itibar ettiğimiz zaman, bilimi ihmal ettiğimiz zaman, teknolojiyi ihmal ettiğimiz zaman, anlamsız boş şavşatalarla günümüzü geçirdiğimiz zaman, medeniyet yarışında geri kalırız. Onun için ben bu öğrencilerimizi hepinizin adına tebrik ediyorum.”dedi.

Yapılan knuşmaların ardından Küçükler Masa Tenisi Turnuvası’nda birinci olan Cumhuriyet Ilköğretim Okulu öğrencilerine ödülerini Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş verdi. Diğer dallarda ülke genelinde dereceye giren okullara ödüllerini sırasıyla Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Vali Yardımcıları Abdurrahman Inan, Volkan Köksal  ve Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit  verdi.

Ödül törenin sona ermesi ile Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşama Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisine geçildi. Halk oyunları gösterisinin ardından Müzik Öğretmenleri Ali Küçükdemirci, Devrim Bal ve Hakan Özturan tarafından güzel ezgiler eşliğinde konser verildi. Büyük beğeni toplayan konserin tamamlanması ile Bilim şenliğinin açılışına geçildi. Şenlik açılışını Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş yaptı.

Açılışın yapılması ile şenlik çerçevesinde hazırlanan projeler sergilendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan sergi ve proje stantlarını tek tek gezen hazirun, projeler hakkında bilgi almayı da ihmal etmediler. Projeler gezilirken küçük öğrenciler tarafından da modern dans ve oyunlar sergilendi. Birbirinden güzel gösterilerin ardından program, Lüleburgaz Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin konserinin ardından son buldu. Kırklareli Merkez ve tüm ilçelerinden öğretim kurumlarının katıldığı bilim şenliklerinin 12 Haziran Cuma gününe kadar süreceği belirtildi.