Vali Coş; Bölünmüş yolun bir şehre sağladığı imaj, o şehre gelecek yatırımları da etkileyecektir."

Vali Coş; Bölünmüş yolun bir şehre sağladığı imaj, o şehre gelecek yatırımları da etkileyecektir.'

 Dün Pınarhisar yolu üzerinde düzenlenen bir temel atma töreni ile Şeytanderesi Köprüsü’nün inşaatı başlamış oldu.

Kırklareli Pınarhisar Üsküp yolunun güzergahındaki bölünmüş yol kapsamında yapılacak olan Şeytanderesi Köprüsü ile iki ayrı köprü meydana gelecek ve biri geliş, biri de gidiş için kullanılacak.

Saat 14:00’da gerçekleşen temel atma törenine başta Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere; Vali Yardımcıları Halis Peker ve Volkan Köksal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Karayolları 1. Bölge Müdürü Ismail Kartal, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Uzel, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgüt yöneticileri ve davetliler katıldı.  Tören saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Karayolları 1. Bölge Müdürü Ismail Kartal yaptı. Kartal konuşmasında, bölünmüş yol projesinin başlangıcı ve ileriki dönemlerde ne süreçlerden geçtiği yönünde bilgiler verdikten sonra şöyle devam etti.

“Acil eylem planı kapsamında, 2008 yılından sonra devam eden Kırklareli-Pınarhisar-Üsküp yolu, 2008 yılında belli bir seviyeye getirilmiştir. Güzergahta görüleceği üzere, son olarak 3 km’lik kesim trafiğe açılmıştır. 9 km’lik kısım ise yıl sonunda bitirilecektir. Şeytanderesi köprüsünün ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bu köprü projenin bitirilme noktasında büyük önem arzetmektedir.”

Daha sonra kürsüye gelen Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, bu projeden büyük sevinç ve gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Ilimiz için önemi ilerleyen zamanlarda daha iyi anlaşılacak bir çalışmayı geçen sene başlattık. Bu ilk etapta OSB’ne kadar 12 km’lik bir bölünmüş yoldu. Bu da yıl sonuna kadar inşallah açılacak. Bu yolu uygulamaya koyarken, bana çeşitli kişilerden ‘bölünmüş yola ne gerek var’ diyenler bile oldu. Ama gerçekten önemli bir yol olduğunu izah ettik, anlattık. Inşallah bu yolu daha da ileri noktalara kadar götürmek niyetindeyiz. Hükümetimiz, Ulaştırma Bakanlığı’mız ve Karayolları’mız çok büyük bir çalışma içerisinde. Yol medeniyettir.”

Dün Istanbul’dan bir misafiri geldiğini belirten Vali Coş, gelen misafirine Kırklareli’ye gelirken ne gibi değişiklikler farkettiğini sorduğunu söyleyerek; “Misafirim, eskiden otobandan sonra dar bir yoldan gelindiği için bir kasabaya, ancak şimdi çok farklı bir görünümle ise bir vilayete gelindiğinin anlaşıldığını söyledi.” dedi.

Bölünmüş yolun bir ilin imajına oldukça olumlu bir etki verdiğini belirten Vali Coş;

“Bu olumlu etki ilimize yapılacak yatırım ve gelecekler içinde önemlidir. Illk izlenim, kolay ve konforlu ulaşım, fevkalade önemli. Bu nedenle çeşitli yatırımların daha kolay olacağını, vatandaşlarımızın çevreyle irtibatlarının daha da kolaylaşacağını umuyoruz. En önemlisi, yol OSB’ne ye kadar gidiyor. Kırklareli OSB’si Trakya’da altyapısı tamamlanmış tek organize sanayi bölgesi. Dolayısıyla bölünmüş yol, buraya teşvik paketinin yansıması olarak büyük firmaların gebilmesinede etken rol oynamaktadır.

 Ayrca biz demiryolunu da OSB’ne götürmek için planlarımızı yaptık. Ulaştırma Bakanlığı’na başvurduk. Gerekli şartlar uygun bulunursa bunu hayata geçireceğiz.

Buradaki bu köprüyü de yıl sonuna kadar bitireceğiz. Gidiş geliş 2 ayrı köprü olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Il Müftüsü Isa Saim’in okuduğu duaya hep birlikte el kaldırıldı ve kurban kesildi. Kesilen kurbanın sonrasında Vali Coş’un butona basmasıyla ilk temel atıldı. Düzenlenen tören ikramla sona erdi.