Vali Coş, canlı yayındaydı

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş yapılan yardımların arkasında siyaset arayanlara Samanyolu Haber tarafından gerçekleştirilen canlı yayında cevap verdi.

Samanyolu Haber tarafından Yayla Mahallesi’nde yapılan canlı yayında konuşma yapan Vali Coş canlı yayına katılmadan önce yaptığı konuşmada “Belediyenin bu mahalleye niye kanalizasyon yapmadığı araştırılmıyor da bizim yaptığımız yardımlar araştırılıyor” dedi.
Vali Coş, katıldığı canlı yayın öncesi şu açıklamayı yaptı;
“İlimizin Avrupa’ya bulunduğu nokta 40 kilometre uzaklıkta. Sizlerinde gördüğü gibi yolları çamurdan kurtulmamış, pek çok sokağında kanalizasyon olmayan ve pek çok evinde tuvaleti banyosu olmayan, çok kötü şartlarda insanlarımız yaşıyor. İnsanlarımızın bu durumu onların ve çevresinin sağlığına zarar veriyor. Bu durumu önlemek için biz 2006 yılından beri arayış içindeyiz. 2006 yılında ilk olarak ilimiz Vize İlçesinde bir çalışma başlattık. 54 aileye tuvalet banyo kazandırdık. 2007’de de il merkezinde gerçekleştirebilmek için gerekleri hazırlıkları yaptık. Ankara’dan da ödenek istedik. Fakat istediğimiz ödeneğin biraz fazla olması nedeniyle bu projeye gerekli ödeneğin sağlanmasında zorluklar çıktı. Birde şöyle tahmin ediliyor. Kırklareli gibi, Trakya gibi Türkiye’nin en gelişmiş bölgesinde böyle manzaraların olduğu tahmin edilemiyor. Biz n-bunu görsel araçlarla da destekleyerek bu durumun ciddiyetini ortaya koyduk. Üzerinde ısrarla takibimiz sonucunda bu projemiz 2008 yılında kabul edildi. Buradaki banyosu, tuvaleti olmayan tüm ailelere tuvalet ve banyo kazandırmak için Sosyal Yardımlaşma Vakfımız adı gibi sosyal bir proje başlattı. Bu projenin yürütülmesi devam ediyor. Bunun hiçbir seçimle, herhangi bir şeyle alakası yok. Çalışmalarımız seçimlerden sonra da devam edecek. Az önce vatandaşlarımız “benim listede adım yok bende istiyorum”  diye bildirdiler. Bizde isimlerini aldık. Şundan emin olunsun bütün vatandaşlarımız sağlıklı banyo ve tuvalet edininceye kadar bu proje devam edecek. İnşallah vatandaşlarımızın daha temiz, daha sağlıklı bir yerde yaşamasına katkıda bulunacağız. Tabiî ki bu yetmiyor.
Buradaki vatandaşlarımız gelir durumu itibari ile dar gelirli grubundan insanlar. Eğitim ve öğretim için Yayla Mahallesi’ndeki Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nu yeni yaptık. Bu kısımda okuma yazma oranımız da çok düşük. Bu okulumuz da yaptığımız araştırma sonucu devamsızlıklar tespit ettik. Devamsızlıkların sebebini araştırdığımızda ve başarısızlığın sebebini araştırdığımızda öğrencilerin %77’inin sabah kahvaltı yapmadan okula geldiği anlaşıldı. Bunlar öğle yemeğini de doğru dürüst yiyemiyorlar. Onun için yeni bir proje başlattık Milli Eğitim Müdürlüğümüzle. Bu proje içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan destek alacağız. Buradaki öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği vermek içinde gereken çalışmayı başlatacağız. En kısa zamanda da bunu uygulamaya koyacağız. Sosyal Yardım projeleri tamamen insani projeler. Bunların siyasetle hiç bir alakası yok. Bu tamamen bize verilen görevlerin yerine getirilmesinden ibarettir. Görevlerimizi de hiçbir baskı altında kalmadan hukukun ön gördüğü biçimde insaf, vicdan, ahlak, eşitlik kuralları çerçevesinde yerine getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından Vali Coş Samanyolu Haber’de canlı yayına katılarak yapılan yardımlar hakkında bilgiler verdi.(ay)