Vali Coş; "Çocuklarını okula göndermeyenlere yasal işlem yapmak zorunda kalacağız"

Orman Haftası dolayısıyla Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu'nda konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Çoş, çocuklarını okula göndermeyenler hakkında yasal işlem yapmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Orman Haftası dolayısıyla Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmasında Eğitimin önemine değinerek, çocuklarını okula göndermeyenler hakkında yasal işlem yapmak zorunda kalacaklarını belirterek şunları kaydetti:
“Bazı çocukların maalesef bu okula kayıtlı olmasına rağmen okula gelmediklerini, okula gönderilmediklerini biliyoruz, onlar için üzülüyoruz. Onların anne ve babalarının bir an önce çocuklarını okula göndermelerini de bekliyoruz. Eğer bu anne ve babalar, ebeveynler zorunlu olan İlköğretime çocuklarını göndermezlerse biz yasal işlem yapmak durumunda kalabiliriz. O zaman onlara bir takım cezalar uygulamamız gerekir.
Böyle bir ceza ile karşılaşmamak için ben bu vesile ile bu mahalle sakinleri huzurunda söylüyorum ki muhakkak okul çağındaki bütün çocuklarınızı okula gönderin. Göndermemezlik yapmayın. Aksi halde sonuçları sizin için iyi olmaz. Bu hem sizin için yararlı hem de bu mahallenin bu ilin geleceği için çok yararlı bir hizmet.” (s)