Vali Coş; "Devletimiz, bize nerede ihtiyaç duyuyorsa, orada görev yapmaya hazırız"

Vali Coş; 'Devletimiz, bize nerede ihtiyaç duyuyorsa, orada görev yapmaya hazırız'

Dün yayınlanan Valiler kararnamesine göre kendi isteğiyle merkeze alınan Aydın eski Valisi Mustafa Malay’ın yerine göreve Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş atandı. Kırklareli Valiliğine ise Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu atandı. Kararnamede 13 Valinin görev yeri değiştirildi.

Atamanın ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş dün, saat 12.30’da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Vali Coş açıklamasında, Kırklareli’deki görev süresince başarılı çalışmalara imza atıldığını kaydederek, Kırklareli’nden güzel anılarla ayrıldığını, kendisine nerede ihtiyaç duyuluyorsa orada görev yapmaya her zaman için hazır olduğunu belirtti. Vali Coş açıklamasında şunları söyledi;

“Devletimiz, hükümetimiz bize nerede ihtiyaç duyuyorsa orada, şevkle, heyecanla görev yapmaya hazırız. Bu bizim hizmet anlayışımızdır.

Burada bulunduğumuz görev süresi içerisinde vatandaşlarımızın ve hükümetimizin desteği ile başarılı ve güzel çalışmalara imza atmaya gayret ettik. Özlem duyulan pek çok proje, bizim Valiliğimiz döneminde gerçekleşti. Üniversitemizden, bölünmüş yollara, sınır kapısının rehabilitasyonuna kadar pek çok güzel gelişmeyi beraber yaşadık.

Bu bir bayrak nöbetidir. Biz buradaki hizmet bayrağını, meslektaşımıza bırakacağız. O da hizmet bayrağını en yükseklere dikmek için gayret sarf edecektir. Kırklareli'ne çok değerli bir arkadaşımız geliyor. Yarım kalan işlerimizi en kısa sürede tamamlayacağından da eminiz. Dolayısıyla bu durum bizim Kırklareli'nden ayrılmamızın üzüntüsünü hafifletiyor.

Kırklareli’de önemi ve değeri gelecekte anlaşılacak altyapı yatırımları gerçekleştirdik. Bu çalışmaların yapılmasında başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, hükümetimize ve değerli Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam'a çok teşekkür ediyoruz. Yaptığımız hiçbir icraat için pişmanlık duymadık. Ne yapıyorsak, ileride gurur duyacağımız işlere imza atmak için, vatandaşlarımız için yaptık. 

Işçisine, memuruna, amirine kadar, tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 28 yıllık çalışma dönemimizde, Kırklareli unutulmaz anılar ile anacağımız, güzel hizmetler verdiğimiz bir ilimiz oldu.

Bir an önce yeni görev yerinde olma arzusu içerisindeyiz. Aydın ilimiz de memleketimizin güzel yörelerinden bir tanesi. Oradaki vatandaşlarımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Hayırlısı olsun.”

Vali Coş basın mensuplarına da teşekkür etti ve Kırklarelili hemşehrileri ile dostluğunun ömür boyu süreceğini, kapısının tüm Kırklarelililere açık olduğunu vurguladı.