Vali Coş I.B.B. Kent Orkestrası konserindeydi

Vali Coş I.B.B. Kent Orkestrası konserindeydi

Geçtiğimiz Cuma akşamı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, Kırklareli’de çok değişik bir müzik rüzgarı estirdi.

Istanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Topluluğu’nun, 20 Şubat Cuma akşamı gerçekleştirdiği konser saat 20:00’da başladı. Konsere başta Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş olmak üzere; Vali Yardımcıları Zeki Koçberber, Volkan Köksal ve eşi, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ve eşi, Il Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin ve eşi, Tarım Il Müdürü Murat Yıldız, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Mahalli Idareler Il Müdürü Aleaddin Ikican, Valilik Basın ve Halkla Ilişkiler Müdürü Cengiz Şen, Kırklareli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Üzeyir Onur Koçtürk, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve eşi, daire ve mülki idare amirleri, resmi kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, sanatseverler ve birçok vatandaş katılım gösterdi.                     

Konser öncesi ilk olarak sahneye orkestra şefi Üstünel Büyükgönenç davet edildi. Sonrasında profesyonel müzisyenlerden oluşan topluluğun konseri başladı.

Enstrümantal performansla başlayan gece, ilk olarak Grease Müzikhali’nden eserlerle start aldı. Ardından, 1 erkek 3 bayandan oluşan solist grubunun sahne almasıyla devam etti. Solistler, dünyaca ünlü efsane grup ABBA’nın unutulmaz klasik parçalarını, Latin şarkıları, klasikleşmiş ve popüler Türkçe Pop şarkıları kendilerine has yorumla izleyicilere sundular.

Daha sonra arka plandaki müzisyenlerin tanıtılarak saksafon ve klavye şov yaptığı konserin en ilginç sürprizi ise; bu sene ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan Hadise’nin ‘Düm Tek Tek’ adlı şarkısını, orkestranın kendi yorumuyla sunması oldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde izleyiciler sık sık şarkılara tempo tutarak keyifli saatler geçirdi. Solistler son olarak Ayten Alpman’ın eşsiz yorumu ‘Benim Memleketim’i tüm salonla beraber söyledi.

Konser sonunda orkstra şefi Üstünel Büyükgönenç’e bir çiçek takdim eden Vali Yardımcısı Volkan Köksal, topluluğun büyülü icrasından oldukça memnuniyet duyduklarını söyleyerek, kendilerine teşekkür etti. Üstünel Büyükgönenç’te, geçen sene de burada sahne aldıklarını belirterek, yine aynı keyif ve mutlulukla ayrılacaklarını söyleyerek teşekkürlerini sundu.

Armoni rüzgarının esintisine kapılmış izleyiciler de, konserden büyülenmiş olarak ayrıldılar.