Vali Coş ile Kırklareli Trakya'da bir ilki daha yaşıyor

Kırklareli TEM - Babaeski bölünmüş yolu üzerine 'Radarlı Hız İkaz Sistemi' konuldu. Bu sistem ile bölünmüş yol üzerinde seyreden sürücüler kendi hızlarını ve hız limitini görerek uyarılacak. Bu sistem ayrıca Trakya'da ilk ve tek yer olarak Kırklareli'nde kuruldu.

Kırklareli TEM - Babaeski bölünmüş yolu üzerine “Radarlı Hız İkaz Sistemi” konuldu. Bu sistem ile bölünmüş yol üzerinde seyreden sürücüler kendi hızlarını ve hız limitini görerek uyarılacak. Bu sistem ayrıca Trakya’da ilk ve tek yer olarak Kırklareli’nde kuruldu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Kırklareli’ni ziyaretinin ardından Karayolları çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte, Vali Coş’ un talebi, Milletvekili Sarıçam’ın destek ve çabaları doğrultusunda, duble yol çalışmalarının ardından “Radarlı Hız İkaz Sistemi” de can ve mal güvenliğinin ön planda tutulduğu bir çalışma olduğu için, Kırklareli halkı tarafından büyük takdirle karşılanıyor.
Trafik kazalarının meydana geldiği, bir çok aile ocağının söndüğü ve acıların yaşandığı Kırklareli TEM-Babaeski yolu üzerinde Kavaklı Beldesi önündeki kavşağa konulan “Radarlı Hız İkaz Sistemi”, Kırklareli Valiliğinin talebi doğrultusunda Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından 96 bin TL maliyet ile yaptırıldı. Radarlı Sistemin uyarısına rağmen yüksek hızla seyreden sürücüler, trafik ekipleri tarafından cezalandırılacak. (s)