Vali Coş; "İlimizin daha fazla hizmet alması için gayret sarf ettik"

Vali Coş; 'İlimizin daha fazla hizmet alması için gayret sarf ettik'

Tayini çıkması dolayısıyla önümüzdeki günlerde ilimizden ayrılarak Aydın Valiliği’ne başlayacak olan Vali Hüseyin Avni Coş’a veda yemekleri sürüyor. Geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana Vali Coş’a verilen veda yemekleri 18 Haziran Perşemebe akşamı da Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırklareli Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği veda yemeği Kırklareli Protokolünü biraraya getirdi.

Kırklareli Cafe 288 Restaurant’ta gerçekleşen anlamlı veda yemeğine Vali Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Borsa Meclis Başkanı Salih Özlek ve eşleri Kırklareli Esnaf Odaları Birliği ve yönetim kurulu üyeleri, Kırklareli Esnaf Kefalet Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve Kırklareli Merkez Ilçe Muhtarları katıldı.

Saat 21:00’da başlayan yemek öncesi Vali Coş, Belediye, Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları tarafından kapıda karşılanarak buyur edildi ve yemeğe geçildi. Yemeğin ilerleyen saatlerinde Belediye Başkanı Cavit Çağlayan gecenin anlam ve önemine yönelik yaptığı açılış konuşmasında; “Sayın Valimiz Aydın Iline Vali olarak ataması yapılmıştır. Sayın Valimizle üç buçuk yıldır Belediye Başkanı ve Vali olarak ilişkilerimiz devam etmektedir. Bu süreç içinde ilişkilerimiz insani, idari nezaket kuralları ve uyum içinde bir çalışma ortamı olarak geçmiştir. Sayın Valimizi çalışkanlığı, pratikliği, teknolojiyi bilmesi ve kullanmasıyla tanıyoruz. Bu çalışkanlığı sayesinde Kırklareli’ne önemli hizmetleri olmuştur. Tabi bu hizmetlerin bir kısmı Valilik birimleri ile gerçekleşmiştir. Ancak daha önemli hizmetleri gerek bölge müdürlükleri, gerek genel müdürlükler, gerek bakanlıklarla olan olumlu ve etkin ilişkilerinden kaynaklanan Kırklareli’ne çok faydalı uzun yıllar düşünülüp yapılmayan hizmetler gerçekleşmiştir. Bunda Valilik makamının yanı sıra Sayın Valimizin şahsi etkinliğinin rol oynadığı kanaatindeyim ve bunu da şahsen gözlemlemiş bulunmaktayım. Biz Valimizin bundan sonra da Aydın ilinde mutlaka daha başarılı çalışmalar yapacağına Aydın Ili’ne Türkiye’ye iyi hizmetler vereceğine inanıyoruz. Kırklareli’ne yaptığı bu hizmetlerin anısına biz de Belediye Başkanlığı olarak Kırklarelili hem şehirlerim adına bir plaket hazırladık.”dedi. Başkan Çağlayan daha sonra veda yemeği anısına Vali Coş’a plaket sundu.

Plaketin sunulmasının ardından Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel yaptığı konuşmasında; ”Aşağı yukarı sayın Valim ile birlikte 15. Kırklareli Valisi ile bu üç buçluk yıldan beri çalıştım. Sayın valimizin çok farklı bir tarafları var. Masanın her tarafında oturmuş. Arkadaşla arkadaş, büyükle büyük, küçükle küçük, yani pratikliği ve çalışkanlığı bakımından çok büyük hizmetleri ve katkıları oldu Kırklareli’ne. Geçen sene hiç gözükmeyen yatırımlar yapıldı ki 150 Trilyon’a yakın yatırım yapıldı. Gereke kapımız, gerek yollar, üniversitemiz, fakülteler ve sayamayacağımız kadar büyük hizmetleri oldu. Kendisi ile birkaç sene daha çalışmak isterdik. Ama kısmet böylemiymiş. Çok büyük ilimize de kendisi atandı. Orda da çok büyük hizmetler yapacağına gönülden inanıyorum. Bundan sonra ki yaşamında değerli eşlerine hem başarılar diliyor, Allah sıhhat ve afiyet versin diyor saygılar sunuyorum.”dedi.

Altıntel’in konuşmasının ardından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’da yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Ben de sayın valimizin ilimizde son üç buçuk senedir yaptığı değerli çalışmalar ve yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum. Ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak kendisi ile son 3- 4 aydır çalışma fırsatı buldum. Kendisine de Aydın’da muvaffakiyetler diliyorum. Teşekkür ediyorum.”dedi. Çetintaş’ın konuşmasını yapması ile Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Vali Coş’a plaket sunmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’da Vali Coş’a günün anlam ve önemine yönelik bir hediye takdim etti. Verilen hediyelerin ardından Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Birlik Başkanı A. Fuat Şeker adına bir plaket verdi. 

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da verilen plaket ve hediyelerin ardından yaptığı duygu yüklü veda konuşmasında; ”Bu gün böyle bir yemek tertip ettiğiniz hepinize teşekkür ediyorum. Üç buçuk yıldır Kırklareli’mize hizmet etmenin, elimizden geleni yapmaya gayret etmenin, gururu ve onuruyla gözüm arkada kalmadan Kırklareli’nden ayrılacağım. Ama Kırklareli’nden ayrılsak da Kırklareli’nin fahri bir hemşehrisi olarak ilimizin sorunlarını takip etmeye uzakta da olsak yapabileceğimiz herhangi bir husus ve katkı olursa bu katkıyı esirgemeden yapmaya gayret edeceğiz.  Sizleri ve Kırklareli’ni çok seviyoruz. Beraber çalıştığımız süre içerisinde sizlerin de çok değerli katkılarıyla ve yardımlarıyla elde ettiğimiz müşterek kapasite ile güzel işler yapmaya gayret ettik. Kamu imkanlarını hizmete dönüştürmeye çalıştık. Ilimizin daha fazla hizmet alması için gayret sarfettik. Büyük ölçüde başarılı olduğumuzu daha önce daha önce düşünülüp de yapılamayan çeşitli konularda olumlu atılım ve açılımların yapıldığını hep beraber izledik ve biliyoruz. 

Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Burada olmayan arkadaşlarımıza da sizler aracılığıyla teşekkürlerimi, iyi dileklerimi iletiyorum. Aydın’da da bir hemşehriniz, bir dostunuz, arkadaşınız olarak ben ve eşim sizleri görmekten, yolunuzu oraya düşürürseniz sizleri misafir etmekten büyük bahtiyarlık duyacağımı da bu vesile ile ifade ediyorum. Her şeyin gönlünüze göre olması dileği ile sağlık ve afiyetler içerisinde sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz uzun bir ömür diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize arz-ı veda ediyorum. Tekrar sağolun, varolun. Allah’a ısmarladık.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yemek karşılklı hoş sohbet arasında gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.