Vali Coş; "Kırklareli çok daha iyi şeyleri haketmektedir"

Vali Coş; 'Kırklareli çok daha iyi şeyleri haketmektedir'

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Aydın iline ataması yapılan Vali Hüseyin Avni Coş’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan ziyarette Vali Coş’un Kırklareli için, Kırklareli’nin değişimi ve gelişimi için büyük çalışmalara imza attığını ifade eden rektör Aykaç, bu çalışmaların Kırklareli tarihinde hiç bir zaman unutulmayacağının altını çizdi. Özellikle bu faaliyetleriden en önemlisi olan Kırklareli Üniversitesi’nin ile kazandırılmasında üstlenmiş olduğu misyonu, Kırklareli’nin gelecek yıllarını kapsayacak ve kenti daha da üst seviyelere taşıyacak bir çalışma olarak değerlendiren rektör Aykaç, Vali Coş’a yeni görev yerinde başarılar diledi. Vali Coş’ta, üniversite dahil olmak üzere bütün yatırımların, Kırklareli tarafından önümüzdeki yıllarda değerinin daha iyi anlaşılacağını, faydasının daha çok görüleceğini kaydederek, kendisinin katkısı olmasına rağmen üniversitenin akademik kapasitesinde rektör Aykaç’ın bilgisi, tecrübesi ve bakış açınsının da öneminin yadsınamayacak olduğunu dile getirdi. Vali Coş, “Kırklareli’de görevde bulunduğum sürede yapmış olduğu hizmetler, Kırklareli halkı için az bile. Kırklareli’nin çok daha iyi şeyler hak ettiğini düşünüyorum. Burayı ve Kırklareli’lileri hiçbir zaman unutmayacağım.” dedi.

Vali Coş’ta aynı gün Aykaç’a iade-i ziyarette bulundu

Vali Hüseyin Avni Coş, kendisini makamında ziyaret eden rektör Aykaç’a aynı gün öğleden sonra iade-i ziyarette bulunarak veda etti. Rektör Aykaç’ın makamında gerçekleşen veda ziyaretinde, Kırklareli’nin ve Kırklareli Üniversitesi’nin önümüzdeki süreçte devam edecek olan aşamaları değerlendirildi. Vali Coş, uzakta olsa da gönlünün Kırklareli’de kalacağını ve gittiği yerde de Kırklareli için elinden bir katkı geldiği takdirde, seve seve yapacağını söyledi. Ziyaret Vali Coş ve rektör Aykaç’ın vedalaşmasıyla sona erdi.

Vali Coş, KSMMMO’na da veda etti

Vali Hüseyin Avni Coş, yeni görev yeri olan Aydın iline gidecek olması dolayısıyla yaptığı veda ziyaretlerinde dün Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na da gitti. Vali Coş burada oda Başkanı Burhan Üstünkol ve oda yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Kısa bir sohbetin ardından yine Kırklareli’ye yönelik değerlendirmelerde bulunan Vali Coş, KSMMMO’nun da gözardı edilemez bir konuma sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tüm Kırklareli’ye yaptığımız arz-ı vedaları KSMMMO’yu da ziyaret ederek sürdürüyoruz. Buraya da ‘Allah’a ısmarladık’ demeye geldik. Ben Başkan Burhan Üstünkol nezdinde tüm odaya, görev yaptığımız süre içerisinde hizmetlerimize yaptığı katkılardan ve destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. Kendilerine sağlık, afiyet, huzur ve başarılar diliyorum. Aydın’a yollları düşerse onları orada görmekten mutluluk duyarım. Kendilerine olan sevgi, saygımı ve muhabbetimi tekrarlıyorum.”

Oda Başkanı Burhan Üstünkol’da Vali Coş’un ilimize kazandırdıkları üzerine bir konuşma yaparak şu açıklamalarda bulundu:

“Bizler de sayın valimize görevde bulunduğu 3,5 yıllık süreç zarfında hem ilimize, hem de camiamıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi ile ilk tanışma ziyaretimizi ise hiç unutmuyorum. Kendisine odamızı tanıtırken yardımcı eleman kursu açacağımızdan ve eğitimlerimizden bahsetmiştik. Sayın valimiz o gün bana “Hangi okulu istiyorsanız, hafta sonlarında size hemen tahsis edeyim” demişti. Biz de bundan dolayı çok mutlu olmuştuk. Kendisi görev performansının pratikliği ve kararlı yönetim anlayışı ile Kırklareli’deki tüm kurumlara birçok imkanlar sağlamış, Kırklareli’ye büyük katkılarda bulunmuştur. Ayrıca oda binamızın yapılması onun görevi sırasında olmuş ve açılışını yapmak sayın Valimize nasip olmuştur. Ben tüm camiamız adına sayın valime teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde de kendisine üstün başarılar diliyorum. Çok daha iyi yerlerde de kendisini göreceğimize inanıyorum. Bu ziyareti içinde ayrıca teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Oda Başkanı Burhan Üstünkol, Kırklareli’deki anılarını tazeleyerek, buraya zaman zaman hatıralarını ve mesajlarını göndermesi dileğiyle Vali Coş’a hediye olarak bir dolma kalem takdim etti.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş bugün Aydın iline uğurlanacak

3,5 yıl boyunca Kırklareli’de Vali olarak görev yapan ve 39. Vali ünvanına sahip olan Hüseyin Avni Coş, Valiler Kararnamesi ile atandığı Aydın iline, bugün saat 11:00’da Valilik önünde yapılan bir törenle uğurlanacak.