Vali Coş; "Kırklareli'de çalışmanın bize verdiği en önemli artılardan biri, sizleri tanımış olmaktır"

Vali Coş; 'Kırklareli'de çalışmanın bize verdiği en önemli artılardan biri, sizleri tanımış olmaktır'

Valiler kararnamesiyle Aydın iline ataması yapılan Vali Hüseyin Avni Coş, dün gerçekleştirdiği veda ziyaretleri kapsamında Önadım Medya Grubu’na da bir ziyarette bulundu.

Saat 17:30’da gerçekleşen ziyarette Vali Coş, Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün ve personel tarafından gazetemiz tesislerinde ağırlandı.

Perşembe günü ilimizden ayrılacak olan Vali Coş, Kırklareli’de kendi döneminde yapılan faaliyetler ilgili olarak kısa değerlendirmelerde bulundu.

 Başlanan faaliyetlerin belirlenen takvime bağlı olarak devam edeceğini kaydeden Vali Coş, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

İşleyen demir ışıldar

“Bizim Kırklareli için başlattığımız faaliyetler elbetteki, sırasına göre devam edecek ve sonuçlanacaktır. 

İşleyen demir ışıldar. Burada birçok çalışmamız oldu. Yeni gelecek arkadaşımız da çok değerli birisi. Onunda elinden gelenin en iyisini yaparak, gece gündüz çalışacağına inanıyorum. Çalışmalarımızdan bir tanesi olan duble yol, bazı hemşehrilerimizin ‘ne gerek var’ tepkileriyle karşılaştı. Bunu daha önce de söylüyorum, şimdi de söyleyeceğim. Bu, faydası önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacak bir hizmettir. Bulgaristan şu anda AB şemsiyesi ile ayakta duran küçük bir ülke. Bu yüzden şu an AB kurallarını birçok konuda delmek istemiyor. Biz 70 milyonluk bir ülkeyiz. Bizden yüzde 1’lik bir oran oraya gittiğinde, oranın nüfusunun yüzde 10’luk bir kısmına tekabül eder. Bu da oranın dengelerini alt üst edecek bir oran olur. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki; Bulgaristan bizim duble yolumuzu gördüğünde gıpta ediyor ve “AB’de olmadan bu yolu nasıl yaptınız?” diyor.”

Vali Coş, Kırklareli Üniversitesi’nin de önümüzdeki yıllarda gelişeceğine dikkat çekerek, bu sebeple birçok fiziki girişim yapıldığını kaydetti. OSB’nin de gerekli tüm altyapılarının hazır olduğunu söyleyen Vali Coş, buraya gerekli olan demiryolu sisteminin ancak, getir-götür taahhütü olduğu takdirde kesinlik kazanabileceğini söyledi. Vali Coş; “Birçok konuda ilin vatandaşlarının, yani kamuoyunun talepte bulunması, ihtiyaçlarını seslendirmesi lazımki olumlu girişimler olsun. Şu an Kırklareli’ye baktığımızda vatandaşlarımızın pek çok konuda yeterli duyarlılığı göstermediğini görüyoruz.” dedi.

Vali Coş açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Kamuoyu olarak beklediğimiz, ihtiyaç duyduğumuz ve talep ettiğimiz hizmetleri, yatırımları alabilmek için bir an önce iyi diyaloglar kurmamız ve yapılanlara teşekkür etmemiz lazım. Bu sayede devamlılığı olan iyi gelişmeler sağlayabiliriz. Ancak şu anda bu konuda pek başarılı olduğumuz söylenemez.”

Duyarlı vatandaşlarımızın sayısı artarsa, Kırklareli’nin yolu daha aydınlık olacaktır

Vali Coş, gözünün arkada kalmayacağını belirterek Önadım Medya Grubu için şunları söyledi:

“Sizlere de teşekkür ediyorum. Gerçekten ilimizin tüm sorun ve ihyitaçlarını dile getirmede, sorumlu ve ilkeli bir davranış sergilediniz. Bizim çalışmalarımızı kolaylaştırdınız. Sizden faydalandık. Yazdığınız haberlerin içine nüfuz edip, o konudaki bizim tamamlamamız gereken eksiği tespit edip, çözüme ulaştırmaya çalıştık. Kırklareli’de çalışmanın bize verdiği en önemli artılardan biri, sizleri tanımaktır. Aydın’da da yolunuzu gözleyeceğiz. Sizleri orada da görüp misafir etmekten şeref duyarız. Uzakta olsakta gönlümüz ve kalbimiz buranın sorunları ile ilgilenecek.”

“Kırklareli gerçekten severek hizmet ettiğimiz yurdumuzun güzel bir köşesidir.” diyen Vali Hüseyin Avni Coş, konuşmasının devamında; “Burada çalışmış olmaktan gururlu ve mutluyum. İnşallah Kırklareli’nin geleceği çok çok güzel olacak. Bu süreci de bir an önce hızlandırmak için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Duyarlı vatandaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin sayısı artarsa, Kırklareli’nin yolu daha aydınlık olacaktır. Sizin de Kırklareli’nin sorunlarına sahip çıkmadaki kararlılık ve gayretiniz takdire şayandır.” dedi.