Vali Coş'tan, Meclis üyelerine "başarılar" ziyareti

Vali Coş'tan, Meclis üyelerine 'başarılar' ziyareti

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı ikinci birleşimi dün Kırklareli İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı. Saat 10.30’da yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıya Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da katılarak yeni dönem İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Genel Meclisi Başkanına görevlerinde başarılar diledi. Toplantının ilk yarım saatlik kısmı Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla devam etti.

Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, toplantı esnasında Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’a; “İl Genel Meclisi üyelerine protokollerde yer ayrılması konusunda herhangi bir çalışma yapılabilir mi?” şeklinde bir soru yöneltti. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş Meclis Başkanı Tuna Soykan’ın bu sorusuna; “Bakanlıkta, Başbakanlıkta bu konu ile ilgili olarak çalışmalar yapılıyor. Fakat önemli olan sonuca ulaşmaktır. Biz İl Genel Meclisi üyelerimize protokolde hukuki konumlarının çok ötesinde bir protokolde kamuoyu önüne çıkarmaya gayret ediyoruz. Vatandaşların nezdinde İl Genel Meclisi üyelerimize hal hatır sorarak öne çıkmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

 Bu konuda gerekli çalışmayı yaparız. İmkanlar neticesinde protokollerde İl Genel Meclisi üyelerini bize yakın yerlerde oturmalarını sağlarız. Kaymakam arkadaşlarımızı da uyararak gerekli talimatlarda bulunuruz. Kalabalık şehirlerde bu biraz sorun yaratabilir ama Kırklareli’nde pek fazla sorun olmayacağını düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş daha sonra salonda bulunan tüm meclis üyeleriyle tek tek selamlaşarak çalışmalarında başarılar diledi.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş daha sonra meclis üyelerine teşekkür ederek salondan ayrıldı. Toplantı, gündemin üçüncü maddesi olan İl Özel İdaresi’nin 27/05/2009 tarih ve 2374 sayılı, İl Özel İdaresi’nin görev alanında bulunan imar mevzuatı ile ilgili iş ve işlemlerden 2009 yılı için alınacak ücretlerin belirlenmesi teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda %12 artış yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesinin görüşülüp kabul edilmesinin ardından ise gündemin dördüncü maddesi olan İl Özel İdaresi bünyesinden kurulan KUDEB hakkında bilgi verilmesi görüşüldü. Madde ile ilgili olarak Koruma Uygulama ve Deneti (KUDEB) konusunda bilgilerin yeterli olmadığından maddenin komisyona havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Dördüncü maddenin görüşülmesinin ardından ise ise gündemin beşinci maddesi olan İl Genel Meclisi’nin 07/05/2009 tarih ve67 sayılı kararına istinaden, ilimiz Babaeski İlçesi Osmaniye Köyünde tapuda 786.792 ve 805 parsel nolu köy yerleşik alanı içerisindeki mera vasıflı taşınmazlar üzerinde köy gelişme alanına ait imar planlarının onaylanması hakkında “İmar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

 

Meclis üyeleri arasında yapılan görüşmeleri sonrasında maddenin Cuma günü yapılan olan beşinci birleşimde görüşülmesine karar verildi. Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı ikinci birleşimi beşinci maddenin görüşülmesiyle son bulurken İl Genel Meclisi’nin üçüncü birleşimi bugün saat 10.30’da gerçekleşecek.