Vali Coş, "Türk Kadınının Sağlık Alanına Girmesi ve Ilk Kadın Hekimlerimiz" konulu konferansına katıldı

Vali Coş, 'Türk Kadınının Sağlık Alanına Girmesi ve Ilk Kadın Hekimlerimiz' konulu konferansına katıldı

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Türk Kadınının Sağlık Alanına Girmesi ve Ilk Kadın Hekimlerimiz" konulu konferansına katıldı. Sağlık Müdürlüğü ile Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği işbirliği ile 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 13 Mart Cuma günü saat 14:30'da Kültür Merkezinde "Türk Kadınının Sağlık Alanına Girmesi ve Ilk Kadın Hekimlerimiz" konulu konferans düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gültaç Özbay'ın konuşmacı olarak konferansta konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Coş; Türk kadınının sağlık alanına girmesinin fevkalade önemli bir konu olduğunu belirterek;

"Saygıdeğer hocamızın çok önemli. Özellikle de içinde bulunduğumuz Tıp bayramı, Tıp Haftası nedeniyle fevkalade önemli ve anlamlı olduğuna inandığım bir toplantıda bir aradayız.

Böyle bir toplantının geçen hafta kutladığımız kadınlar günü ile de ilişkilendirilmesi mümkün. Türk kadınının sağlık alanına girmesi de fevkalade önemli bir konu.

Ben gerçekten konunun önemi ve hocama duyduğum saygı nedeniyle duygulandığımı ifade ediyor ve teşekkür ediyorum."dedi.

Vali Coş ayrıca katılımcılar arasından Diş hekimliği Fakültesinin kurulması önerisine karşılık olarak;

"Kırklareli'mizde yeni fakültelerin kurulması, hepimizin arzu ettiği konularımızdan bir tanesi.

 Yeni fakültelerimizin kurulması da muhakkak gündeme gelecek. Özellikle Üniversitemizin Rektörlüğün ile Valilik olarak çok önemli işbirliğimiz var.  Kırklareli Üniversitesi için mümkün olan her türlü desteği veriyoruz, mümkün olmayanların ise arayışı içindeyiz.  Tabiî ki de kamuoyunun moral desteğini her zaman yanında hissediyoruz." dedi.

Konferansta konuşma yapan Kırklareli Sağlık Il Müdürü Mehmet Bilgin ise ; "Sağlık Çalışmalarımızın var olan sorunlarının çözümü kapsamında Kırklareli sağlık müdürlüğü olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gültaç Özbay'da yaptığı konuşmasında; Türkiye'de doktor sayısının 103 bin 804 olduğunu ve bunların % 20 'sinin kadın doktorlardan oluştuğunu,  Hollanda' da ise kadın doktorların oranının % 40' lar da olduğunu belirtti.

Konferans sonunda Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, konferansa konuşmacı olarak katılan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gültaç Özbay'a plaket verdi.

Konferansa Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Necati Düzen, Kırklareli Sağlık Il Müdürü Mehmet Bilgin, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gültaç Özbay, Araştırmacı Yazar Nazif Karaçam katıldı.