Vali Coş'un eşinden Kadınlar günü yemeği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Polis Sosyal Tesisler' de muhteşem bir gece düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş, Polis Sosyal Tesisler’ de muhteşem bir gece düzenledi. Geceye katılan tün hanımlar, gecede sahne alan Gamze ve Popstar Suat eşliğinde doyasıya eğlendi.

Gecede bir açılış konuşması yapan Aylin Coş, tüm dünya kadınlarının 8 Mart kadınlar gününü kutlayarak şunları kaydetti;

“Sevgili hanımlar; hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler; 16 Aralık 1977’de 8 Mart gününü Kadın Hakları İçin Birleşmiş Milletler Günü ilan etmiş ve üye ülkelerde 8 Mart uluslar arası kadın günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Kadın, tarih sahnesine çıktığından beri hep etkin rol oynamıştır. Günümüzde yani bilgi çağında insanoğlunun düşünce yapısı, beklentileri, istekleri, değer yargıları değişmekte olmasına rağmen kadınlarımızın toplumdaki konumu, bu değişime paralel bir gelişme gösterememiştir. Bundan dolayı kadınlarımızın Dünya genelindeki konumu, maalesef olması gereken yerde değildir.  Tüm sorun burada yatmaktadır. Sevgi dolu bir dünya ideali olan insanlığın, bu ideali gerçekleştirme konusunda yeryüzünde yüreğinde en çok sevgi ve şefkati barındıran varlık olan kadınlarımızın önem ve değerini yeterince algılayamaması, biz kadınları, kadın haklarını savunma ihtiyacına sürüklemiştir. Kadın Hakları ve Kadınlar Günü, bu yüzden Dünya gündemine gelmiştir.

Yarınların kadınları olan bugünkü kız çocuklarımızın da ileride kadın haklarını savunma ihtiyacını duyacakları bir dünyada yaşamamaları için, anneler olarak bizler; tüm çocuklarımıza ama özellikle erkek çocuklarımıza gereken bilinci vererek yetiştirebilirsek, sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Bu bizim elimizdedir. Uzun Jenerasyonlar gerektirmeyecek böyle basit fakat yaygın bir çabayla değişimi çabuklaştırabilir, gelecek nesilleri de kadın haklarını savunma mecburiyetinden kurtarabiliriz. Sözün kısası; Geleceğin dünyası, kadın haklarını savunmayı gerektirecek bir dünya olmasın, diyoruz. İşte bunu gerçekleştirebilmek hepimizin ortak gayretleriyle mümkündür.

Savaşlar, yoksulluk, eğitimsizlik, iş dünyasında yaşanan fırsat eşitsizliği en çok kadınını yaralamaktadır. Bu ve benzeri sorunlar tüm insanlığın derin yaralarıdır. İnsanlığın yaşadığı bu büyük acı ve ızdıraplardan ders çıkararak, Dünya Kadınları olarak el ele vererek bu sorunları yeryüzünden yok edelim ki, geleceğimiz daha aydınlık ve mutlu olsun. Bu büyük hedefe el birliğiyle yönelirsek başarabiliriz. Böylece Gelecek 8 Mart kadınlar günlerinde bu kutsal mücadelede kaydettiğimiz başarılı da kutlayabiliriz. Dayanışma içinde ve hep birlikte çalışırsak başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin 8 Mart kadınlar gününü içtenlikle kutluyor, hepinizi saygı ve selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.” (s)