Vali Coş; "Yöneticilik, kamunun yararına olacak ve kamunun menfaatini koruyacak işlere imza atmaktır"

Vali Coş; 'Yöneticilik, kamunun yararına olacak ve kamunun menfaatini koruyacak işlere imza atmaktır'

Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu 2009 yılı 2. dönem toplantısı dün saat 14:00’da Kırklareli Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bölge müdürleri dahil olmak üzere toplam 30 kurum müdürü ile bir önceki dönemden sonra yapılan faaliyetler ve şu anda hedeflenen yatırımlar görüşüldü. İlk olarak Vali Hüseyin Avni Coş’un açılış konuşmasını yaptığı toplantı, kuruluşların 2009 yılı yatırımları ve 2010 yatırım teklifleri hakkında bilgi verilmesi ve bunlarla ilgili soruları cevaplaması ile devam etti.

Toplantıya Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, İlçe Kaymakamları ve ilçe Belediye Başkanları da katıldı. Vali Coş açılış konuşmasında; “Kurum müdürlerimizin, geçen dönemden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak verecekleri izahatı dinleyeceğiz. Eğer çalışmalarımızı aksatan hususlar varsa, bunları tespit ederek tekrar koordinasyonu sağlayacağız. Ben bir kere daha tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. Bu konuşmanın ardından Karayolları 1. Bölge ve 17. Bölge Müdürlüğü, DSI XI. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Kırklareli, Demirköy ve Vize Orman Işletme Müdürlükleri, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Yurt-Kur Yurt Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü, TPAO Trakya Bölge Müdürlüğü, TREDAŞ Genel Müdürlüğü, TEIAŞ 20. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, EÜAŞ Genel Müdürlüğü, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürlüğü, BOTAŞ Şube Müdürlüğü, İl Özel Idaresi Genel Sekreterliği, Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Ens. Md.lüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün müdürlerinin 2009 yılı yatırım tekliflerinin görüşülmesiyle süren toplantıda, sorulan sorular yetkililer tarafından cevaplandırıldı. Görüşmelerde kurum müdürlerinin verdiği bilgileri değerlendiren Vali Coş, hedeflenen hizmetlerin bir an önce bitirilmesi konusunda büyük bir gayretle çalışıldığını vurguladı. Vali Coş ayrıca sulama ile ilgili görüşmeler esnasında suyun kullanımına yönelik değişik tedbirler alınması gerektiğini ve özellikle çiftçi vatandaşların bu konuda daha fazla bilinçlendirilebileceğini dile getirdi.

Toplantıda verilen diğer bilgilerde şu şekilde oldu: “2009 yılında ilimizde 30 kamu kurum ve kuruluşlarınca 243 proje uygulanmakta olup, bu projelerin toplam tutarı 935.125.872 TL’dir.

2009 yılı programı 122.366.673 TL’dir. Bu ödeneğin 20.111.927 TL’si gönderilmiş olup, 15.740.696 TL harcama yapılmıştır. 2008 ödeneğine göre yüzde 13, gönderilen ödenek miktarına göre yüzde 78 parasal gerçekleşme sağlanmıştır.

7 proje tamamlanmış olup, 143 proje devam etmektedir. 17 proje ihale aşamasında olup, 74 projeye başlanamamıştır.

Hızırbey Camii Ramazan ayına yetişecek

Toplantıda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetleri konuşulduğu esnada gündeme gelen Hızırbey Camii’nin, daha önce teslim edilemediği için süre uzatım talebine gidildiği ve önümüzdeki Ramazan ayına yetişeceği kaydedildi.

TPAO Trakya Bölge Müdürlüğü’nün faaliyet görüşülmesinde de, kurum müdürü tarafından; daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden, Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz İnancio Lula da Silva’nın Türkiye ile Brezilya arasında enerji dalında ilişkilerde gelişmeler kaydedildiğini belirterek, Petrobras ve TPAO'nun Sinop kıyılarında petrol ve Kırklareli'de doğalgaz arayacağı söylemi gündeme geldi. Bu kapsamda Kırklareli’de doğalgaz arayacak platformun, Ekim ayında yola çıkıp, deniz üzerinden gelerek 2010’un Ocak veya Şubat ayında ülkemize varacağı belirtildi.

Vali Hüseyin Avni Coş toplantı esnasında yaptığı konuşmalarda, kamu kaynaklarının optimum ve faydalı kullanılmasını, yönetim esnasında kamunun yararına olacak ve kamunun menfaatini koruyacak işlere imza atabilmenin önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı diğer kurum müdürlerinin de sunumuyla devam etti. Gündemin sonunda Vali Coş,; “Teknik araştırmalardan fevkalade yararlanılması lazım. Elde edilen raporlar dikkate alınarak çalışmalar sürdürülürse, çok daha sağlıklı faaliyetler ortaya çıkacaktır. Yaptığınız her iş güzel olsun.” diyerek toplantıyı sonlandırdı.