Vali Faik Üstün'de kurs üstüne kurs açılıyor

Kırklareli merkez ilçede özellikle Roman Vatandaşlarının yaşadığı mevkide bulunan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu'nda açılan kurslara bir yenisi daha eklendi.

Kırklareli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Mutlu Aile Bilgili Çocuk” Projesi kapsamında kursların açılmasına devam ediliyor. Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından merkez ilçede özellikle Roman Vatandaşların yaşadığı mevkide bulunan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu bünyesinde açılan kurslara bir yenisi daha eklendi.
Burada eğitim ve öğretim görmekte olan öğrencilere proje kapsamında sabah kahvaltısı ile öğle yemeği verilmesinin ardından, yine çevre sakinlerine yönelik olarak 2 grup halinde Mis Sabunculuğu Kursu açılmıştı. Kurslara katılanların günlük 15 TL aldığı bu kurslardan “Bilgisayar Operatörlüğü ve İşletmenliği Kursu”da eklendi.
10 Mart 2009 Salı günü kursun başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, İş-Kur İl Müdürü Hasan Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hacer Türel, Okul Müdürü Salih Gündüz, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.
Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit açılan kurslarla ilgili olarak şunları kaydetti: 
“Kırklareli Valiliğimiz tarafından mahalle halkına verilen söz doğrultusunda hazırlanan “Mutlu Aile Bilgili Çocuk” Projesi kapsamı içerisinde daha önce Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi işlemi devam ediyor. Bu sayede bu okulda okuyan çocukların okula olan devamsızlıklarında önüne geçilmiş oldu.
 Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde yine bu okulda mahalle sakinlerine yönelik olarak 2 adet Mis Sabunculuğu Kursu İş-Kur İl Müdürlüğümüz ile yapılan protokol çerçevesinde başlatılmış olup halen devam etmektedir. Bugünde burada “Bilgisayar Operatörlüğü ve İşletmenliği Kursu”nu başlatıyoruz. Bakanlığımız tarafından okul bünyesinde BTS birimi oluşturulacaktı. Henüz o yetişmediği için ve buraya da verilmiş bir söz olduğundan Milli Eğitim Müdürlüğü imkanları değerlendirilerek Sayın Valimizin de talimatı doğrultusunda aynen BTS Sınıfı kapsamı içerisinde Bilgisayar Sınıfımızı hazırladık.
Bu kursumuz toplam 160 ders saatinden oluşuyor. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 15.30-18.20 saatleri arasında verilecek olan kursumuz 05 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Kursun öğretmenliğini Arif Bayındır yapıyor.
Burada vereceğimiz kurslarımız projemiz kapsamında devam edecek. Önümüzdeki günlerde “Ana Kız Okuldayız” Projesi kapsamında da yine buradaki çevre sakinlerine yönelik olarak Okuma-Yazma Kursu vermek için hazırlıklarımızda devam ediyor. Hazırladığımız BT Sınıfı mesai saatleri içerisinde okul öğrencilerimize kullandırılacak. Öğrencilerin kullanımı dışında da çevre halkına hizmet vermiş olacak. 
Bu kursların önümüzdeki günlerde talepler doğrultusunda açılmaya devam edeceğini belirten İş-Kur İl Müdürü Hasan Aksoy şunları kaydetti:
“İş-Kur olarak yıllardan beridir bu türden kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk defa ilimize 1 milyon 500 bin TL tutarında bir para tahsis edildi. Bu dönem içerisinde 2009 yılı sonuna kadar bize gönderilen bu ödenekle ilimizdeki mesleksiz ve vasıfsız kişileri meslekli bir hale getirmek için faaliyetler yürüteceğiz.
Bu kurslarımıza katılanlarda aranan kıstaslar, İş Kurumumuza kayıtlı ve işsiz olmaktır. Bunun dışında işsiz olmakla birlikte her ilde olduğu gibi ilimizde de daha ziyade önceliği dar gelirli aileler ile hiç geliri olmayan ailelerin yaşadığı bölgelere bu hizmeti vermeyi kararlaştırdık.  Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte elele verdik. Bilindiği üzere özellikle Yayla Mahallesi ile Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nun olduğu bölgede yaşayan halkın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğu malum. Kurslarımızın bir kısmını burada açmayı kararlaştırdık. Öncelikli olarak 2 grup Mis Sabunculuğu Kursu açtık. Bugünde bu kursumuzu açıyoruz. Bunun bir tanesini daha açmayı planlıyoruz. Bunların akabinde kişiler müracaat ettikçe daha başka kurslarda açacağız.
Ama sadece bunları kentimizin kenar yani varoş olarak tabir edilen mahallelerine yönelik olarak bu hizmetlerimiz sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki haftalarda Kırklareli içerisinde de 200 işsize yönelik kurslar açacağız. Bunlarda da yine öncelikli kıstasımız ekonomik açıdan zorda bulunanlar olacak.
Kursa devam edenlere günlük 15 TL olmak üzere her ay sonunda ödeme yapılacak. Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Sertifikaları verilecektir.” (s)