Vali Faik Üstün I.Ö.O'nda bilgisayar kursu başlatıldı

Vali Faik Üstün I.Ö.O'nda bilgisayar kursu başlatıldı

Kırklareli Iş- Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılı başından itibaren maddi durumu düşük olan vatandaşlara yönelik başlatılan kurslar tüm hızıyla devam ediyor. Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulu’nda geçtiğimiz aylarda Yayla mahalle halkına yönelik başlatılan mis sabun kursunun yanı sıra, bilgisayar kursu da 10 Mart Salı günü saat 15:30’da başladı.

Dar gelirli çocukların ailelerine yönelik açılan bilgisayar kursuna, Yayla Mahallesi’nden 25 kursiyer katılıyor.   

Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulu zemin katında başlatılan kursun açılışına; Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy, Halk Eğitim Müdür Vekili Hacer Türel, Halk Eğitim Müdür Başyardımcısı Kubilay Özkaya, Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulu Müdürü Salih Gündüz katıldı.

Kırklareli Iş- Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü kurslar kapsamında kursiyerlere, günlük 15 lira ücret ödeneceği dile getirildi. Haftanın 5 günü mesai saatleri dışında yapılacak olan  kursların toplam 160 saat süreceği bildirildi. Kursun bitmesinin ardından yapılacak sınavlar ile kursiyerlere kurs bitirme sertifikası verileceği  belirtildi.

Kursla ilgili görüşlerini dile getiren Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ise; ”Sayın Valimizin mahalle halkına vermiş olduğu söz ile birlikte ‘mutlu aile, bilgili çocuk’ projesini başlattık. Bu gün ilk defa başlatılan bilgisayar kursunun yanı sıra bir ayı aşkın bir süredir vardiyeli olarak devam eden 2 tane mis sabun kurslarını Iş- Kur ile birlikte yaptığımız protokol anlaşması sayesinde halen sürdürüyoruz. Şu anda da bilgisayar kursunu başlattık. Bilgisayar Teknolojisi sınıfı kapısının içerisinde 25 kişilik kursiyerler oluşturuldu. Ancak buradaki kurslarımız porje kapsamında artarak devam edecektir. Burada Halk Eğitim Müdürlüğü koordinesi oluşturuldu. Bu binadaki zemin katı tamamen kurslar için dizayn edilmiştir.”dedi.

“200 kişilik kurs yolda”

Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in ardından söz alan Iş- Kur Il Müdürü Hasan Aksoy; ”Bu yıl ilk defa devletimiz tarafından bu kursları gerçekleştirmemiz için 1. 500 Milyon Lira para tahsis edildi. Bizler de bu paralar ile düzenleyeceğimiz kurslar ile vatandaşlarımızı iş sahibi yapmaya çalışıyoruz. Ilimizde Yayla Mahallesi’ndeki halkımızın maddi durumu bozuk olduğu için çok sayıdaki kursumuzu, Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulu zemin katındaki salonlarda gerçekleştirceğiz. Önümüzdeki aylarda ekonomik açıdan zorluk içerisinde bulunan 200 kişiye yönelik kurslarımız olacaktır.

Bunun yanı sıra ayrıca Demirköy’de ve Iğneada’da 25’er kişiden toplamda 50 kişiye çinicilik kursu açtık ve kursiyerlere günlük 15’er lira ücret ödüyoruz. Kurs bitiminde yine kursiyerlerimize serfifika verilecektir.”dedi.

“Gününüzü gün etmek için gelmeyin”

Yapılan açıklamaların ardından zemin kata inerek kursiyerlere seslenen, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit; ” Evvela hayırlı ve uğurlu olsun. Benim sizden ricam, burada bir kursiyer demek öğrenci gibi davranmalıyız. Öğretmenlerinize, iderecilerimize ve malzemelerimize saygılı olmalıyız. Bizler buradan alıdığımız sertifika ile bir işe başvurduktan sonra evvela çalıştığımız yere güven vermeliyiz. Özgürlük rahat hareket etmekle birlikte disiplini de beraberinde getirir. Burası bir okul. Bir öğrenci gibi davranmak nasıl gerekiyorsa, öyle davranmalıyız. Şu anda ülkemizin en büyük sorunlarından birisi yetişmiş eleman sıkıntısıdır. Buraya günümüzü gün etmek için geliyorsanız, başkalarının haklarını çiğnemiş oluruz.

Şu an burada size sunulan imkan, yerleşik üniversitelerde bile yok. Buraya ne amaçlı geldiğimizi bilerek ve o amaca göre hareket edelim.” dedi. Ecevit’in konuşmasının ardından Iş- Kur Il Müdürü Hasan Aksoy’da kursiyerlere “hayırlı, uğurlu olsun” diyerek başarılar diledi. Daha sonra Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve Iş- Kur Il Müdürü Hasan Aksoy, mis sabun kursiyelerini gezerek ‘kolay gelsin’ dediler. Program yapılan ziyaretlerin ardından sona erdi.