Vali Faik Üstün I.Ö.O. öğrencileri artık daha mutlu

Vali Faik Üstün I.Ö.O. öğrencileri artık daha mutlu

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kırklareli’deki mağdur vatandaşlara devlet elini uzatmaya devam ediyor.

Bu kapsamda yapılan devlet yardımlarıyla ilgili eleştirilere maruz kalan, bu eleştirilere cevaben de 13 Şubat tarihinde bir haber kanalında canlı yayında açıklamalar yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş; program esnasında, bölgedeki Vali Faik Üstün Ilkokulu’nda okuyan öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verileceğini söylemişti. Vali Coş açıklamasında; “Buradaki okulda okuyan öğrencilerimizin %77’si kahvaltı yapamadan okula geliyor. Aynı şekilde bu öğrencilerimizin öğle yemeği sorunları da var. Biz Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Vakfı kapsamında gerçekleştireceğimiz bir projeyle daha bu sorunu çözeceğiz. Öğrencilerimize sabah kahvaltısı ve öğle yemeği vererek, onların okullarına ve derslerine motive olmalarını, daha başarılı birer öğrenci olmalarını ve topluma daha yararlı birer insan olarak yetişmelerini sağlayacağız.” demişti.

Bu açıklamanın üzerinden fazla geçmeden, Vali Coş’un açıkladığı organizasyon gerçekleşti.

Vali Coş’un daha öncede vurguladığı ve Anayasa’nın ikinci maddesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sosyal devlet olmasına istinaden, Sosyal Devlet; vatandaşlarına sahip çıkan, sosyal ihtiyaçlarını gideren ve özellikle alt gelir grubunda bulunanların temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlayan devlettir. Işte devletimiz bu Anayasal statünün gereği olarak kurduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır.” direktifleri çerçevesinde, Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulu’ndaki öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği vermeye başladı.

Bu organizasyondan oldukça mutlu olduklarını belirten öğrenciler, tok bir karınla dinledikleri dersi çok daha iyi anladıklarını dile getirdiler. Öğrenci velileri de Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un halkın valisi olduğunu bir kez daha tekrarlayarak, kendisinin devletin verdiği görevi adaletli bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını söylediler ve  hem Vali Coş’a, hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına teşekkür ettiler.