"Vali" Kırklareli'ne geliyor

'Vali' Kırklareli'ne geliyor

İlimizin tek sineması Cine-Plaza’da bu hafta yine ilgiyle beklenen bir film gösterime giriyor. Tüm ülke ile aynı anda Kırklarelili sinemaseverlerle buluşacak olan “Vali”, yine herkesi sinema salonlarına çekecek gibi görünüyor. 

Recep Yazıcıoğlu’nun anısına

Koliba Film, merhum Recep Yazıcıoğlu'nun yaşamından ekranlara uyarlanan ve rating rekorları kıran Köprü dizisinin ardından, “Süper Vali”nin anılarına son bir saygı duruşu olacak sinema filmine imza attı: “Vali”...

Çekimleri Recep Yazıcıoğlu'nun en son görev yaptığı Denizli'de gerçekleşen film, bugün Cine Plaza’da hem tüm Türkiye ile hem de Avrupa ile aynı anda vizyona giriyor. Süper Vali'yi Erdal Beşikçioğlu'nun canlandırdığıfilmde, Şebnem Dönmez, Uğur Polat, Ismail Hacıoğlu, Ayşegül Ünsal, Şemsi Inkaya, Özgür Çevik, Hakan Gerçek, Gökhan Soylu, Türkü Hazer, Sinan Pekinton, Hakan Boyav, Hakan Pişkin ve Ahmet Somers rol alıyor. Yapımcılığını KOLIBA FILM/ Ata Türkoğlu, yönetmenliğini Çağatay Tosun'un üstlendiği Vali’nin müziklerini ise Nail Yurtsever hazırladı.

Filmde Süper Vali karakterini Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Köprü dizisinde Melek Yazıcı karakterini oynayan Ayşegül Ünsal ve Vali Yardımcısı Veysel rolünde izlediğimiz Gökhan Soylu'nun da rol aldığı film, Türk Sineması'nın usta isimlerini de buluşturuyor: Şebnem Dönmez, Uğur Polat, Ismail Hacıoğlu, Şemsi Inkaya, ve Hakan Boyav… 

Karakteri, güçlü iradesi, sıradışı fikirleri ve enerjisiyle halkın güvenini kazanmış bir devlet adamı olan Recep Yazıcıoğlu'nu Vali filminde, en son görev yaptığı Denizli ilinde başından geçen ilginç olaylarla izleyeceğiz… Yaptığı sıradışı işlerle adını tarihe yazdıran Yazıcıoğlu'nu, Denizli'de son derece sıradan ancak arkasında yüzlerce soru işareti bırakan bir trafik kazasında kaybetmiştik… Binlerce sevenini üzüntüye boğan bu elim kazanın perde arkası, ucu uluslararası örgütlere ve gizli servislere dayanan ilginç olaylar “Vali” filminde Beyazperde'ye yansıyor.

Filmin konusu kısaca şöyle; Denizli valisi Faruk Yazıcı (Erdal Beşikçioğlu), bölgesindeki sorunlara farklı yaklaşımı ve iş bitirici tavrıyla pek çok değişikliğe imza atan ve sistemin işleyişini değiştiren başarılı bir yöneticidir. Çocukluk arkadaşı maden mühendisi Ömer Uçar da (Uğur Polat), aynı bölgede Maden Tetkik Arama'da (MTA) çalışmaktadır. Ömer Uçar ve ekibi bölgedeki uranyum madeni yatağının zenginliğini ispatlayan rapor için çalışırken, yabancı bir şirket de valilikten aynı bölgeye yatırım yapma izni almaya çalışmaktadır. Arkasına, enerji kaynaklarının yabancılara verilmesi için çaba sarf eden, güzel ve akıllı bürokrat Ceyda Aydın'ı da (Şebnem Dönmez) alan bu şirket, karşısında Faruk Yazıcı ve Ömer Uçar'ı bulunca yasadışı yollara başvurur. Hem Istanbul hem Denizli'de şüpheli ölümler başlayınca, diplomasi trafiği hızlanır. Vali ve ekibi kendilerini akıl almaz bir maceranın içinde bulurlar. (Cine Plaza’nın 5. Salonu’nda gösterime girecek olan filmin senasları şöyle; 12.15-14.30-16.45-19.15 ve 21.30)

Cine Plaza’da gösterimi devam eden filmler

Cine Plaza’daki film şöleni tüm hızıyla sürüyor. Birbirinden güzel filmler, kaliteli yapımlar izleyenlerden büyük ilgi görüyor. Işte Cine Plaza’da gösterimi devam eden filmler:

“Yağmurdan sonra” (12.00-14.15-16.30-19.00 ve 21.15), “A.R.O.G.” (14.15-19.00), “Muro” (12.00-16.30-21.15), Şeytanın Pabucu (12.15-14.30-16.45-19.15 ve 21.30), Dünyanın Durduğu Gün (12.00-14.15-16.30-19.00 ve 21.15), Sıcak (12.15-14.30-16.45-19.15 ve 21.30)

Cine Plaza’da gelecek hafta

Cine Plaza’da gelecek hafta ise tam bir sinema karnavali yaşanacak. 16 Ocak tarihinde tam 5 film birden gösterime girecek. Işte haftaya Cine Plaza’da vizyona girecek filmler;

Kadri’nin Götürdüğü Yere Git; Kadri ve Cem birbirinden vazgeçemeyen iki yakın dosttur. Cem yaşadığı ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan büyük aşkından bunalıma girmiş ve onu hayata döndürmek yine Kadri’ye düşmüştür. Kadri, onu bunalımdan kurtarmak için Antalya’ya götürür. Cem’in eski sevgilisi Betül de, yeni sevgilisi Hakan ile aynı tatil köyüne gelirler. Bir dizi sürprizlerle karşılaşan Kadri ve Cem, kendilerini hiç tahmin etmedikleri birbirinden komik olayların içinde bulurlar. Filmde başrolleri Şafak Sezer ve Alp Kırşan paylaşıyorlar.

Ayakta Kal; Devlet lisesinde okuyan gençlerle özel okulda okuyan öğrenciler arasındaki sınıf çatışmalarının anlatıldığı filmde rol gereği devlet lisesine devam eden Mehmet Aslan’ın canlandırdığı Ali karakteri Yasemin rolüyle karşımıza çıkacak olan Sinem Kobal’a aşık oluyor. Fakat özel okula devam eden ve çok zengin bir aileye sahip olan Yasemin, anne ve babasının bu aşka karşı çıkmasıyla zor günler geçiriyor.

Avustralya; 2. Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde geçen romantik bir macerada, kendisine miras kalan toprakları almak için gelen Lady Sarah, bölgenin yerlilerinden, sert mizaçlı ve kaba Drover ile aynı safta yer almak istemese de buna mecbur kalır. Bulundukları yerden çok uzakta olan topraklara varabilmek için yola çıktıktan sonra Darwin isimli şehrin Japon kuvvetleri tarafından bombalandığını öğrenirler. Başrollerde ünlü oyuncular; Nicole Kidman ve Hugh Jackman var.

Davetsiz Gelen 2; Bir kumarhane soygununa karışan üç kaçak benzin almak üzere mola verdiklerinde, kahvaltı yapmak için duran hiç ummadıkları kişilerle karşılaşırlar. Silâhlar ateşlenir ve benzin istasyonu bir anda alev alıp patlar. Civardaki herkes yok olmuştur, sadece altı kişi hayattadır. Şerif, polis olan oğlu, iki suçlu, bir bayan doktor ve genç garson kız: Iyi, kötü ve kurnaz...

Gomorra: Son yılların en iyi mafya filmi olan Gomorra, Napolili mafya benzeri bir örgüt olan Camarro'yla uğraşacak kadar cesur olduğu için ülkesi Italya'da bir kahraman kabul edilen Roberto Saviano'nun kitabından uyarlanmış. Gomorra, bu zalim ve yozlaşmış dünyada, binlerce cinayet ve sayısız suçun sorumlusu Camorra hesabına çalışan beş adamın öyküsünü birbirine bağlayan vahşi ve epik bir film.

Rezervasyonlarınız ve gösterimdeki filmler hakkında detaylı bilgi için Cine Plaza’nın (0288) 214 82 88 nolu telefonunu arayabilirsiniz.