Vali Muşmal, KIFSAD'ın düzenledi Doğa Yürüyüşü'ne katıldı

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KIFSAD) tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşü ve Fotoğraf Maratonu'na katıldı.


HABER MERKEZİ

KIFSAD tarafından 06 Kasım 2010 Cumartesi günü düzenlenen Doğa Yürüyüşü ve Fotoğraf Maratonu’na katılan Vali Muşmal, eşi Canan Muşmal ve beraberinde yaklaşık 50 kişi 8 Km’lik bir parkurda Doğa Yürüyüşü yaptılar.
Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı Karaman Mevkii’nden başlayan yürüyüş, Istranca Ormanları’nın sonbahardaki eşsiz güzelliği içinde Balaban Köyü’nde son buldu.
Sonbahar ile birlikte yeşilden sarıya geçen ağaçlar, orman içinde sararıp dökülen yaprak örtüsü üzerinde gerçekleşen yürüyüşte KIFSAD Üyeleri bu doğa harikasını fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirirken, yürüyüşe katılanlarda Istrancaların eşsiz manzarasının keyfini çıkardı.
Sekiz kilometre yürüyüşün ardın Vali Muşmal ve beraberindekiler Balaban Köyü’nde bulunan Utni’de günün yorgunluğunu atarak dinlendiler.
Vali Muşmal, KIFSAD Üyeleri ve yürüyüşe katılanlar daha sonra Balaban Köyü’ne giderek köy kahvesinde yorgunluk çayı içtiler.
Vali Muşmal hafta sonu gezisinde bile köy halkı ile bir araya gelince hemen köy sakinlerinin istek ve sıkıntılarını dinlemeyi ihmal etmedi. Bir yandan çayını yudumlayan Vali Muşmal, bir yandan da köy kahvesinde köy sakinlerini can kulağıyla dinledi.
Balaban Köyü’nde yaşayan 86 yaşındaki tespih ustası Abit Şık ile yakından ilgilenen Vali Muşmal, tespih yapımı konusunda Abit ustayla bol bol sohbet etti. Tespih ustası Abit Şık, Vali Muşmal’a daha sonra kendisin yapmış olduğu tespihlerden hediye etti. (s)