"Valilik toplum sağlığı adına önemli bir hizmet gerçekleştirmiştir"

Kırklareli Valiliği'nce yardıma muhtaç 215 aileye, tuvalet ve banyo yapımının, bazı ulusal basın organlarınca 'Siyasi yatırım' olarak değerlendirilmesi üzerine Kırklareli Sağlık Sen İl Temsilciliği bir basın açıklaması yaparak, Valilikçe yapılan hizmetlere destek verdi.

Sağlık-Sen olarak toplum sağlığı gibi önemli bir konuda Kırklareli Valiliğinin gerçekleştirdiği hizmetin karalanmasına sessiz kalamayacaklarını dile getiren Sağlık-Sen İl Temsilciliği, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
“Kırklareli Valiliği’nin 2007 yılında başlattığı bu önemli proje siyasal yatırım değil, sosyal devlet anlayışının gereği olarak değerlendirilmelidir. Bazı çevrelerin Devletin Valisi’ni siyasal   çekişmelerin içine çekmek adına böylesine önemli bir hizmeti karalamaya çalışmasını hem ilimiz halkına, hem de devletin manevi şahsiyetine bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz.
Sağlık-Sen toplum sağlığı gibi önemli bir konuda doğrudan ilgili bir sivil toplum örgütü olarak, ilimizde gerçekleştirilen ve vatandaşlara sosyal devletin varlığını ve değerini gösteren bu hizmeti alkışlıyor ve destekliyoruz. 
Sağlık-Sen,  Türkiye’nin demokratikleşme, çağdaşlaşma ve sosyalleşme  sürecine inanan ve bu uğurda mücadele eden bir sivil toplum örgütüdür.  Geçmişin antidemokratik alışkanlıklarına, çarpık ilişkilerine ve varlığını “her alanda sorunlu bir Türkiye” modeline bağlamış çağdışı yaklaşımlara karşı ortaya koyduğu mücadele ile milletin gönlünde taht kurmuştur.  Bu yüzden sendikamız, bilgi çağı toplumunun bir gereği olan sağlık alanında yapılan çalışmaları yakından takip etmekte ve üzerine düşen her türlü görevi sonuna kadar yapmaktadır.
Sorun yerine çözüme odaklanan bir sendika olarak gerek teşkilat düzeyinde ortaya koyduğu eylemlilik, gerek hukuksal mücadele ve gerekse diyalog yollarının tümünü kullanarak kendisinden beklenen görevi yerine getirmektedir.
İlimiz için yapılmış olan bu projede olduğu gibi ilimizin yararına olan tüm çalışmaların sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” (mc)