Valisi Büyük, Havsa ilçesini ziyaret etti

Edirne Valisi Mustafa Büyük, 2009 yılında SBS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Havsa Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Gürbüz Çatalkaya'yı ödüllendirmek amacıyla Havsa İlçesine geldi.


Büyük'ü, hükümet konağı önünde Havsa Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ahmet Topçu ve diğer yetkililer karşıladı.
Kaymakamlık makamında 2009 yılı SBS'de Türkiye birincisi olan Gürbüz Çatalkaya'yı yanına çağıran Vali Büyük, ''Bu nasıl oluyor'' diye sordu. Çatalkaya, geçen yıl 492 puan aldığını, bu yılda 500 tam puan alarak birinciler arasında yer aldığını söyledi.
Büyük, öğrenci, ailesi ve öğretmenlerini kutlayarak, Havsa kaymakamlığınca verilen başarı ödülünü verdi.
Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan da, 2009 yılı SBS Türkiye birincisi olan Havsa Atatürk İlköğretim okulu öğrencisi Gürbüz Çatalkaya' yı ailesini ve öğretmenlerini kutladı.
İlçede yapımı devam eden anaokulu ve milli eğitim konularında bilgi aldıktan sonra Havsa Belediyesi'ne geçti.
Belediye Binası'na girişte, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Büyük, daha sonra belediye başkanı makamında başkan Tekin'e bir paket badem ezmesi hediye etti.
Tekin, Belediyenin çalışmaları hakkında Büyük'e bilgi verdi. Donanımlı bir ekip olduklarını, en önemli sorunlarının Edirne'ye ulaşım ve Fatih caddesi üzerindeki ağaçların elektrik direklerine yakınlığı olduğu bildirdi. Tekin, 13 Ağustos'ta yapılacak olan festival etkinliklerine de değindi.
Büyük'te, öncelikle yeni bir belediye başkanı olarak Tekinî kutlayarak, ''Yapılacak olan çalışmalar bize intikal ettiğinde gerekli hassasiyeti mutlaka göstereceğiz. Hayvan pazarınızı önceki yıllardan da biliyorum. Bu konuda yapılan yenilikler tabiki güzel şeyler olur. Bizler de destek verebilirsek ne mutlu'' dedi.
Vali Mustafa Büyük, Kırcasalih Beldesi ve Keşan ilçelerine de ziyaretlerde bulunmak üzere ilçeden ayrıldı. aa