Vatandaş, bayram tatlısı da yapamayacak

Vatandaş, bayram tatlısı da yapamayacak

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala Ilimiz de hazırlıklar başladı. Günler önecesinden başlayan hazırlıklar sonuna kadar devam edecek. Her bayram ilimiz hanımlarının büyük bir uğraşı ile yaptıkları bayram tatlısının maliyeti bu yıl daha fazla olacak. Bu doğrultuda tatlının iç harcında kullanılan ceviz fiyatlarındaki artış, vatandaşların cevize olan talebini azalttı. Kırklareli halk pazarı ve dükkanlarında satılan cevizdeki bu fiyat artışına tepki gösteren vatandaşlar, tatlı yapımında kullandıkları ceviz miktarını bu yıl kısmak zorunda olduklarını açıkladılar. Ceviz fiyatlarının düşmesini isteyen vatandaşlar, bayram öncesi fiyatların pahalı olmasının üzücü bir durum olduğunu söylediler.

Zaten kurban kesemediklerini belirten vatandaşlar, bununla birlikte artık piyasadaki ürünlerde yaşanan fiyat artışına bağlı olarak tatlı dahi yapacak durumlarının kalmadığından dert yakındılar. Esnafta cevizdeki fiyat artışı yüzünden satışlarının durma noktasına geldiğini belirtirken “bayramları iş yapma umudu ile karşıladıklarını” belirterek “fiyatlar böyle artarsa bizler satış yapamayız” diyerek kriz ortamının esnafa zor günler yaşatmaya devam ettiğini belirttiler. Esnaf, kendilerine fiyatlar konusunda güçlük çıkaran vatandaşlara, “elektrik, su ve benzine yapılan zamlar neticesinde bu durumun kaynaklandığını” açıklamak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Ilimiz esnafı bayramda yapılan alışverişlerle zaman zaman rahat bir nefes alsa da bayramdan sonraki günlerde satışların azalması hem pazarda satış yapan hem de dükkanı olan vatandaşlarımız için oldukça zor oluyor.

Vatandaşlar, bayramda ceviz fiyatlarının yanı sıra kurban fiyatlarının da yüksek olmasından dolayı sıkıntı yaşıyor. Ilimiz’deki vatandaşlar, “daha geçen bayramın masraflarını ödeyemedik yaklaşan Kurban Bayramı’nda ne yapacağımızı bilemiyoruz” diyerek mağduruyetlerini dile getirdiler.