Vatandaş ile iç içe olan kolluk kuvvetleri, hukuk alanında bilgilendirildi

Vatandaş ile iç içe olan kolluk kuvvetleri, hukuk alanında bilgilendirildi

Kırklareli Ticaret 0dalar ve Borsalar Birliği Binasında Saat 16:00’da, Prof. Dr. Ferudun Yenisey, Dr. Idris Güzel, Av. Rıfat Çulha’nın sunumuyla ortak bilgiye sahip olma amaçlı seminer düzenlendi.

Hakim, Savcı, Jandarma ve Emniyet mensuplarımıza verilen seminerde vatandaş ile iç içe görev yapan kolluk kuvvetlerimizin, görevleri sırasında karşılaştıkları olaylarda, hukuki, profesyonel ve standart davranış tarzları sergilemeleri, suç ve suçlularla mücadelede, yargı sisteminin ayrılmaz parçaları olan hakim, savcı, avukat ve kolluk teşkilatının ortak bilgiye sahip olmaları amaçlandı.

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, Prof. Dr. Ferudun Yenisev konuşmasında Ceza Muhakemesi Hukuku ve Polis Hukuku konularında bilgilendirme konuşması yaptı.

Yenisev konuşmasında;“Daha önce hiç kimse hukuk tartışması yapmazdı. Şu an bu konuda ilerlemiş durumdayız” diyerek, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunlarına uygun olarak Polislerin hangi durumlarda harekete geçebileceğini yalın bir şekilde anlattı. Yenisev, yaşanmış gerçek öykülerden alıntılarla örnekler vererek, polislerin hangi durumlarda nasıl davranacakları konusunda bilgiler verdi.

Dr. Idris Güzel Iletişim Denetlemesi konusunda yaptığı konuşmasının ardından, Av. Rıfat Çulha da Ceza Yargılamasında Müdafinin Rolü ve Susma Hakları konusunda anlatımlarda bulundu.

 Seminerin ardından Prof. Dr. Ferudun Yenisey, Dr. Idris Güzel ve Av. Rıfat Çulha’ya plaket verildi.

Seminere, C. Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Sn. Hayri Üzel, Baro Başkanı Göksel Okumuş Il. Emn. Md. Behzat Canbazoğlu, Il Jandarma Komutanı Mehmet Yiğit, Hakimler, Savcılar, Jandarma ve emniyet mensupları katılım gösterdi.