Vatandaş Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerden memnun

Vatandaş Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerden memnun

Uzun yıllardır kültür faaliyetleri açısından yoksun olan Kırklareli’nde, Kültür Merkezi’nin açılmasının ardından çok sayıda etkinlik gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlar, daha önceden bu tür kültür etkinliklerine katılabilmek için diğer illere giderken, Kültür Merkezinin yapımının ardından Kültür Kenti Kırklareli’de bir çok usta oyuncuları misafir etmeye başladı.

Örneğin; Usta oyuncu Haldun Dormen ve ekibi, muhteşem performansları ile göz doldurduğu “Kibarlık Budalası” adlı oyununu Kültür Merkezinde sahneledi. Haldun Dormen'in, sekiz yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü “Kibarlık Budalası” isimli oyununda; Haldun Dormen, Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köserol gibi önemli isimler rol aldılar.   

24 Mart Salı günü ise ilimiz Kültür Merkezi yine çok önemli bir kadroyu sahnesinde ağırlayacak. Can Gürzap, Nurseli Idiz, Atilla Pekdemir ve Veysel Diker`in rol aldığı “Bana Bunu Yapma” isimli oyun Kırklarelili tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyunun konusu ise kısaca şöyle; Christine ve Herman orta yaşlı iki duldur. Eşlerinin ölümü öncesine dayanan uzun bir dostlukları vardır. Christine kocasını kaybettikten bir sene sonra New York`tan ayrılıp Florida`ya yerleşmeye karar vermiştir. Eşyalar taşınırken Herman gelir ve iki dost birlikte eşlerinden, çocuklarından, torunlarından söz ederler. Ve Herman sonunda ziyaretinin sebebini açıklar!

“Bana Bunu Yapma!` olgun iki kişinin yalnızlık dışında pek de ortak noktaları olmamasına rağmen aşkı ve romantizmi yaşamak için asla geç kalmadıklarının hikayesini anlatıyor. Romantik komedi türündeki bu oyunda tüm izleyenler kendilerinden bir şeyler bulacaklar.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katkıları ile gerçekleşen bu tür kültür faaliyetleri önümüzdeki dönemlerde de artarak sürecek. Kırklareli Kültür Merkezi’ndeki kültür sanat faaliyetlerini zevkle takip eden vatandaşlar ise, etkinliklerden son derece memnun olduklarını belirtiyorlar.