Vatandaş nereden yürüyeceğini şaşırdı

Vatandaş nereden yürüyeceğini şaşırdı

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan yoğun kar yağışı geride kalırken karla kaplanan ana yollar da yapılan çalışmalar kent merkezinde ulaşımın aksamadan devam etmesini sağladı. Ancak mahallelerde özellikle sokak aralarında biriken karlar bir çalışma yapılmayınca buza dönüştü. Dün güneşin kendisini göstermesi ile bir kısmı erise de sokaklarda buzlanma devam etti. Buzla kaplanan sokaklarda ise vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Kırklareli Belediyesi sorumluluğunda kalan kent içindeki yollarda vatandaş düşmemek için yolun neresinde yürüyeceğini şaşırırken bazı vatandaşlar önerilmese de çareyi yollara kül dökmekte buluyor. Hali hazırda buzla kaplı sokaklar hala dururken bugün yeniden kar yağışının başlaması bekleniyor.

Ana arterlerde yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılayan vatandaş ara sokaklara ise bakılmamasını "Belediyenin yetersizliği" ya da "ilgisizliği" şeklinde yorumluyor. Bugün yeniden başlaması beklenen kar yağışının ise zaten buzla kaplı olan bazı yollarda buzları gizleyerek kazalara davetiye çıkarmasından endişe ediliyor. Belediye yetkilileri de ara sokaklarda sıkıntı yaşadıklarını kabul etseler de asıl sıkıntıyı her zaman olduğu gibi yine vatandaş yaşıyor.

Karlı kış günlerinin kimi yıllarda az kimi yıllarda ise çokça yaşandığını belirten Kırklareli Belediyesi Fen Işleri Şantiye Amiri Selçuk Yücesu, dün itibari ile kapalı yol bulunmadığını belirterek, ekiplerin hazırda  beklediğini ifade etti.

Kar miktarının az olması nedeniyle kar bulunan yollara makine ile müdahale edilmediğini tuzlama yapılarak elle müdahalede bulunulduğunu anlatan Yücesu, "Biz makinelerimizi hazır tutuyoruz. Tuzumuz hazır gerekirse bütün personeli gece toplayıp tüm yolları açık tutuyoruz. Şu anda kapalı yolumuz yok. Trakya'nın en büyük makine ekibi bizde. Hem greyder hem de kepçe anlamında en güçlü makine parkı bizde bulunuyor. 1 greyder 4 kepçe 12 kamyon hazır bulunuyor. Gece 4 kişilik ekip her zaman hazır bekliyor. Traktör ve kamyonlarla gerektiği zamanlarda tuzlama yapıyoruz. Kar şu anda az olduğu için genelde ya elle ya da tuzla temizleme yapıyoruz. Bugüne kadar 80 ton civarında tuz kullanıldı. 100 ton da stoklarımızda bulunuyor. Çalışmalar halen devam ediyor" dedi.

Sorun yaşadığımız yollar var

Vatandaşların ara sokaklardaki buzlanmalar nedeniyle sorun yaşadığını, buzlanmayı önlemek için yollara kül dökmek zorunda kaldıklarını anımsattığımız Yücesu, sokak aralarında da çalıştıklarını ancak önceliğin nüfus hareketinin yoğun olduğu ana arterler olduğunu kaydetti. Yücesu, "Biz öncelikle ana arterleri açık tutmak zorundayız. Aracın çok az girdiği sokaklara genelde fazla yüklenmiyoruz. Yoğun olduğu yerlere, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için gittiği yerlere ağırlık veriyoruz. Ama kuzeye açık sokaklar gerçekten sorun yaşatıyor bize. Tuz atsak bile eriyip tekrar donuyor birkaç kez uğraşmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşların yollara kül dökülmemesini öneriyoruz. Çünkü buzlanmayı önlemek için sokağa dökülen küller kanalların bir numaralı düşmanı. Yağmur suyu ve kanalizasyon kanallarını olduğu gibi tıkıyor" diye konuştu.

Bugünden itibaren kar bekleniyor

Öte yandan Meteoroloji Il Müdürlüğü'nden alınan bilgiyi göre Cuma (bugün) ve Cumartesi günü kar yağışının beklendiği bildirildi. Hafta sonundan itibaren Çarşamba gününe kadar hava sıcaklığının gece - 10 dereceye kadar düşmesi gündüzleri ise 0 derecenin altında olması bekleniyor.