Vatandaş şeker bayramına, şekersiz giriyor

Vatandaş şeker bayramına, şekersiz giriyor

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı da geldi, çattı. Bir diğer ismi şeker bayramı olan Ramazan Bayramı'na daha j» günler öncesinden hazırlanan şekerciler ise beklediğini bulamadı. Geçen yıllara nazaran şehrin muhtelif yerlerinde seyyar olarak şeker satışı yapanların da sayısının düşmesi de Ramazan Bayramı şekercilere pek tat vermediğini göstergesi oldu. Özellikle geçtiğimiz yıllarda şeker satışları tavan yaparken bu yıl ekonomik krizin ve okulların açılmasının aynı anda gerçekleşmesi ile şeker satışlarında çok büyük bir düşüş yaşandı. Bir çok seyyar satıcısının bile eski yıllarda yaptığı açık ve kilogram usulü şeker satışını bu yıl yeğlemediği belirtildi. Bayram şekerlerinin geçen yıla oranla seyyar dökme satışı yapılmaması şeker alıcılarını büyük marketlere ve şeker satışı yapan yerlere yönlendirdi. Bayram şeker satışı yapan esnaf ise köylünün geçen yıllara göre az gelmesinin işleri minimuma indirdiğini ve şeker satışlarının pek tat vermediğini belirtti.

Gelen misafirlere baklavanın yanı sıra şeker ikramı yapıldığı Ramazan Bayramı öncesi şeker satışlarının düşüşündeki nedenin, piyasada para dönmemesine ve kredi kartı kullanımının yaygınlaşması ile birlikte vatandaşların büyük marketlere yönelmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Kırklareli Merkez İlçe Karakaş Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaklaşık 3 aydan bu yana hizmet veren ve Türkiye’nin dört bir yanında şubesi bulunan Arslanzade Şekerleme de şeker fiyatlarının 8 Lira’dan başlayarak 20 Lira’ya kadar gittiği belirtildi. Satışların bayram öncesi orta düzeyde olduğuna dikkat çekilirken, beklenenin altında bir satış grafiği çizildiği dile getirildi.