Vatandaşlar; "Kırklareli Belediyesi ne iş yapıyor?"

Vatandaşlar; 'Kırklareli Belediyesi ne iş yapıyor?'

İlimiz Akalar Mahallesi 2 No’lu Sokak ve 1 No’lu sokağın bir bölümünde yaşanan sorunlar, burada yaşayan mahalle sakinlerini isyan ettirdi.
Akalar Mahallesi Çamlık parkının arkasında kalan sokakta iki yıldan bu yana yaşanan yol sorunu özellikle yağmur yağdığında vatandaşları olumsuz bir şekilde etkiliyor.
 Defalarca Kırklareli Belediyesi’ne giden ve kendileri ile kimsenin ilgilenmediğini dile getiren vatandaşlar gazetemize ulaşarak yaşadıklarını bu sorunu bizlerle paylaştılar.
“2 No’lu Sokak’taki sorun ne zaman çözülecek”
Çamlık parkındaki duvarın yıkılmasından sonra yağan yağmurlar sularının 2 No’lu Sokak’taki evlerin içerisine girdiğini söyleyen ve yaşanan bu durum karşısında mağdur olduklarını dile getiren Akalar Mahallesi 2 No’lu Sokak sakinleri “Bu sorunu iki yıldır sürekli yaşıyoruz. Yağmur yağdığı zaman ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Bu Sokak üzerinde yaklaşık 25 hane var ve hepimiz bu durumdan olumsuz bir şekilde etkileniyoruz. Kırklareli Belediyesi’ne bu konuyla ilgili defalarca gitmemize rağmen bizimle ilgilenmediler. Mahalle muhtarı bu konuyla ilgili olarak bizlerden imza topladı. Fakat yine değişen birşey olmadı. Sokağımızdan kanalizasyon geçti. Alt yapı eksiği yok. Fakat yollarımız niye yapılmıyor bilmiyoruz. Kırklareli Belediyesi bu kadar aciz mi?
Sokak üzerine arabalarımızı bile park edemiyoruz. Yollara yol demeye bin şahit lazım. Yağmur suları yüzünden su boruları dışarı çıkmaya başladı.
Yağmur yağdığında evlerimize gelen sulardan çocuklarımız hasta oluyor. Sokağımız üzerinde bulunan ahırlardaki dışkılar da yağmur suları ile birlikte evlerimizin içerisine kadar giriyor. Yağmur sularından korunmak için artık evlerimizin önlerine bent yapıyoruz.
Bizim bu sorunumuzla Kırklareli Belediyesi dışında başka hiçbir bir kurum ilgilenemez. Bu Belediye’nin işi. Buradaki 25 hanenin hepsi aynı sorundan muzdarip. Belediyemizden bu sorunumuza çözüm bulmasını, ilgilenmesini istiyoruz. Bizler üvey evlat değiliz. Kırklareli’nin girilmeyen sokaklarına, caddelerine girildi. Burasıyla niye kimse ilgilenmiyor. Biz yağmur yağdığında sürekli aynı sorunu yaşamaktan bıktık” dediler.