"Vatandaşlarımız, gözleri kapalı oy kullanmasın"

'Vatandaşlarımız, gözleri kapalı oy kullanmasın'

Saadet Partisi (SP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Nihat Karaçam, dün SP İl Başkanı Murat Hızır ve Yönetim Kurulu üyesi Sinan Leylak ile birlikte gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Karaçam muhabirlerimize yaptığı açıklamalarda, rakiplerinin vaad ettiği projelerin hepsinin, zaten Belediye Başkanı’nın rutin görevi olduğunu kaydederek, seçmenlerine; Gönüllerini ve akıllarını bir araya getirerek oy kullanmalarını öneriyorum. Vatandaşlarımız gözleri kapalı oy vermesinler” mesajını verdi.

“Karaçam gazetemize yaptığı açıklamalarda, 29 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimleri şöyle değerlendirdi; “Bugün Türkiye’de her camianın kendisini temsil eden bir partisi var. Ancak gerek Türkiye’de, gerekse Kırklareli’de bazı kalıplardan kurtulup, artık gereken değişimi yaşamalıyız diye düşünüyorum. Ekonomide zor bir dönem yaşanıyor. Bu sözlerle çözülücek bir sorun değil. Örneğin ilimizde Belediye’nin 18 trilyon borcu olduğu söyleniyor. Demek ki; Belediye’nin kaynakları birilerine peşkeş çekilmiş görünüyor. Işte bu durumu kim değiştirecek? Vatandaş değiştirecek. Çünkü artık değişime ihtiyaç var.”

Karaçam; “Seçilecek Belediye Başkanı’nın yapacağı en önemli iş, ilimizdeki gelecek 50 yılın imar planını hazırlamak olacaktır. Öncelikli vazife kanımca; budur.

Bunun yanı sıra bazı adaylarımızın projelerini inceledim. Ancak şunu söylemeliyim ki; bunlar proje değil, Belediye Başkanı’nın yapması gereken vazifelerdir. Örneğin; Bir Belediye Başkanı, “Istanbul-Kırklareli arası hızlı tren yapacağım” derse, işte o ‘proje’ olur” dedi.

Karaçam seçmenlere de seslenerek; “Gönüllerini ve akıllarını bir araya getirerek oy kullanmalarını öneriyorum. Vatandaşlarımız gözleri kapalı oy vermesinler. Mutlaka sandık başına gitmeli ve muhakkak tercih yapmalılar” mesajını verdi.

Bir dönem Istanbul Belediyesi’nde Yazı Işleri ve Hesap Işleri Müdürlüğü yapmış olan SP Kırklareli Belediye Başkan adayı Nihat Karaçam, Milli Görüş’ün temel esasının Mahalle Divanları oluşturmak olduğunu hatırlatarak; “Bizler seçildiğimiz takdirde, halkla iç içe olacağız. Icraatlarımız asla lafta kalmaz” dedi. Daha sonra ziyaret iyi dileklerle son buldu.