"Vatandaşlarımızı soğukta üşütmedik"

'Vatandaşlarımızı soğukta üşütmedik'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam, hükümet tarafından yapılan kömür yardımlarıyla ilgili açıklamasında, “Vatandaşlarımızı soğuk havalarda üşütmemek için ne gerekiyorsa yapılıyor, bundan sonra da yapılacak” dedi.

AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, ''Ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yaparak vatandaşlarımızı üşütmedik'' dedi.

Sarıçam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKP iktidarının her alanda vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Ilk defa AKP iktidarı ile gerçekleştirilen sistemli ve yaygın yakacak yardımı uygulaması çerçevesinde ücretsiz kömür dağıtımı yapıldığını belirten Sarıçam, ''Ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yaparak vatandaşlarımızı üşütmedik'' diye konuştu. 2003 yılından itibaren Türkiye Kömür Işletmelerinden sağlanan kömürün vakıflarca belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını kaydeden Sarıçam, kömürlerin en az 500 kilo olmak üzere modern ölçütlerde torbalanarak evlerine kadar teslim edildiğini söyledi.           

2003-2008 döneminde 7 milyon 466 bin 424 ton kömür dağıtıldığını ifade eden Sarıçam, kömür yardımından yararlanan aile sayısının ise 2008 yılında 2 milyon 84 bine yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Vatandaştan teşekkür

Öte yandan hükümetin yakacak yardımlarını alan Kırklarelililer de yetkililere teşekkür ettiler.  Kışın dondurucu soğuğundan yakacak yardımları sayesinde korunan vatandaşlarımız, “Başta Kırklareli Valisi H. Avni Coş olmak üzere Milletvekilimiz A. Gökhan Sarıçam ve tüm yetkililere minnettarız.

Bu yardımlar olmasaydı ne yapardık bilemiyoruz” dediler.