Ve ders başladı

Ve ders başladı

2009- 2010 Eğitim ve Öğretim yılı dün resmen başladı. Ilköğretim ve liselerde çalan ilk zil ile öğrenciler ders başı yaptı. Bu kapsamda Kırklareli Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 2009- 2010 Eğitim ve Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan etkinlikler, Okul Müdürü Vedat Karaman’ın konuşması ile devam etti. Karaman konuşmasında bu yıl okula yeni başlayan öğrencilere seslenerek; ”Hepimizin hayatında belirli evreler vardır. Sizler ilköğretim öğreniminin üzerine lise öğrenimi almaktasınız. Sizler lise diploması almak ile birlikte bir de meslek sahibi olmak için buraya geldiniz. Buraya adım attığınız ilk günden itibaren hedefiniz kesinlikle sizlere öğretilen konuları en iyi şekilde öğrenmek olmalıdır.” dedi. Müdür Karaman’ın konuşmasının ardından Okul Müdür Yardımcısı Cafer Yüce ve 9. sınıf öğrencisi konuşmalarını yaptıktan sonra öğrenciler sınıflarına dağıldı.

2009- 2010 Eğitim ve Öğretim yılının en renkli başlangıçlarından birisi Kırklareli Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren okulun bahçesini dolduran öğrenci ve veliler yeni eğitim ve öğretim yılını coşkuyla karşıladı. Saat 09:00’da saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan törende Kırklareli Anadolu Lisesi’nden geçen yıl mezun olarak ODTÜ Kimya Mühendisliği’ni kazanan Gözde Meriç kürsüye davet edildi. Meriç öğrencilere seslenerek okulun değerinin bilinmesi gerektiğini ve başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini belirtti. Akabinde ise tören okunan şiirlerle devam etti.

Şiir ve küçük çaplı konuşmaların son bulması ile Kırklareli Anadolu Lisesi’ni kazanan öğrenciler arasında SBS puanı en yüksek olan Birol Erişmiş kürsüyet davet edildi. Erişmiş konuşmasında; ”Biz öğrenciler olarak yaratıcı, neyi nasıl yapabileceğini bilen, bilgiye ulaşmayı başarabilen, okuduğunu anlayan, araştırma yapan, becerilerini kullanan, üretmeyi seven bireyler olarak yetişmeliyiz. Planlı,disiplinli,gerektiğinde kendime zaman da ayırarak Kırklareli’nin en iyi okullarından birinde okumaya hak kazandığım için çok mutluyum.2009-2010 Eğitim- öğretim yılında bütün öğretmenlerime ve arkadaşlarıma başarılar dilerim.” dedi.

Erişmiş’in konuşmasının ardından yıllardır Kırklareli Anadolu Lisesi Müdürlüğü yapan Nusret Candeğir yoğun alkışlar arasında kürsüye davet edildi. Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Candeğir konuşmasında özet olarak şunları kaydetti; ”Yeni eğitim-Öğretim yılının okulumuza yeni kayıt olan öğrencilerimize, devam etmekte olan öğrencilerimize, velilerimize öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu yıl aramıza katılan 150 9. sınıf öğrenci ile birlikte öğrenci sayımız 592 olmuştur. 9.Sınıflar 5 Şubede, 10. Sınıflar 7 Şubede, 11.Sınıflar 7 Şubede, 12. Sınıflar 5 Şubede, olmak üzere toplam 24 şube ile eğitim-öğretime devam edeceğiz.

Okulumuza toplam 50 öğretmen görev yapmaktadır. 3 memur ve 3 tanede yardımcı hizmetli okulumuzda çalışmaktadır. Öğrencilerimiz, öğrencilerimin anne babaları ve kardeşleri, çalışan idareci öğretmen ve diğer personel dikkate alındığında ne kadar büyük bir aile olduğumuzun farkında olacağını ümit ediyorum.

Anadolu Lisesi Idareci ve öğretmenleri olarak, bizlere emanet edilen, ülkemizin geleceği  geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirmek için çalışacağımıza emin olunuz.Bizleri en mutlu olarak hususi bu okuldan mezun olduktan sonra kendi idealleri olan yüksek öğretime gitmeleridir.”

Müdür Candeğir’in konuşmasının ardından beş şubeden oluşan 9. sınıf öğrencilerinin sınıflarının belirlenmesine geçildi.

Yeni eğitim yılının resmi açılışı

TOBB Lisesi’nde yapıldı

Yeni eğitim ve öğretim yılı dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lisesi’nde tertiplenen bir törenle başladı. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lisesinde düzenlenen törende,eğitimsiz bir milletin düşünülemeyeceğini söyledi.

Kırklareli'nde 49 bin 668 Ilköğretim ve Ortaöğretim öğrencisi ile 2 bin 472 öğretmenin ders başı yaptığını anlatan Eser, ''Öğrenci ve öğretmenler Televizyon anteni gibidirler. Alıcı kapalı olursa verici çalışmaz, verici açık olup da alıcı kapalıysa yine işe yaramaz. Bu yüzden her ikisi de açık olması gerekir. Okulları evimiz gibi düşünerek hareket etmeliyiz'' dedi.

Okul Müdürü Aydın Kesici ise bu yılki Eğitim Öğretim yılının 36 hafta 180 iş günü olduğunu vurgulayarak 180 iş gününü iyi değerlendiren öğrencilerin emeklerinin karşılıklarını alacaklarını ifade etti.

Konuşmalar sonrası 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı mezunlarından Ilayda Kayıhan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra ilk zilin çalmasıyla birlikte öğrenciler ders başı yaparken, Eser ve okul öğretmenleri öğrencilere ücretsiz olarak gönderilen kitapları dağıttılar.

Ahmet Mithat ve Atatürk I.Ö.O’nda, ders heyecanı

Muhabirlerimiz dün ayrıca Ahmet Mithat Ilköğretim ve Atatürk Ilköğretim Okullarını da görüntüleyerek, oradaki “ilk ders” heyecanına tanık oldular. Ilimizin en prestijli okulları arasında yer alan Atatürk Ilköğretim Okulu’nun Müdürü Mustafa Akyüz, yaptığı konuşmasında öğrencilere seslenerek, yeni eğitim öğretim yılında onlara başarılar diledi.

Açılış programı hazırlayan diğer okullardan bir tanesi de Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu’ydu. Okul Müdürü Cevdet Ağca önderliğinde gerçekleşen programda öğrenci andı ve şiirler okundu, okulun anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Cumhuriyet Ilköğretim de yeni eğitim ve öğretime hazır

Cumhuriyet Ilköğretim Okulu’nda da dün gerçekleşen açılış töreni coşku içinde geçti. Öğrencilerin büyük bir heyecanla geldikleri okul bahçesinde, veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Yeni başlayan öğrencilerin çoktan okullarına alıştığı gözlenirken, diğerlerinin de okullarını özlemiş oldukları dikkatlerden kaçmadı. Buradaki açılış programı da saat 08:30’da saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan okul müdürü Hasan Genç şunları kaydetti:

“Okul beraber yaşamayı, sevgiyi, paylaşmayı, dostluğu ve arkadaşlığı öğretir. Bunun yanında iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Okulumuzun hedefi öğrencinin öğrenmeyi öğrenmesi yani; düşünen, yorumlayan, inceleyen irdeleyen, sorgulayan, neyi niçin ve nasıl öğrendiğini bilen; kendisine, ailesine ve insanlığa yararı dokunan, üretken bireyler yetiştirmek olacaktır. Başarılar tesadüf değildir. Planlı, disiplinli ve süreklilik isteyen bir çalışma sonucunda elde edilir.”

Bu konuşmanın ardından okunan şiirler sonrası, bir grup 8. sınıf öğrencisi, bir grup 1. sınıf öğrencisine “okulumuza hoş geldiniz” çiçeği sundu. Program, öğrencilerin sınıflarındaki yerlerini almasıyla sona erdi ve ders başladı.