Vekil emretti, Valilik uyguladı

Vekil emretti, Valilik uyguladı

Her şey gazeteniz Önadım’a bilgi veren vatandaşların iddialarına yönelik olarak, 8 Nisan’da yayımlanan, “Yine Tarım İl Müdürlüğü, yine kişisel rant iddiaları” başlıklı manşet haberinde; AKP İl Başkanı Ahmet Ibrikçi’nin Tarım İl Müdürlüğü’ndeki devlete ait çay ocağının ihale edilmeden ve kanuna aykırı bir yolla ahbabı olduğu söylenen birine peşkeş çekildiği iddialarını kamuoyuyla paylaşmamızla başladı.

Bu haberin ardından iddialara basın açıklaması ile cevap vermek yerine “AKP Il Başkanlığı” imzasını kullanan Ahmet İbrikçi, Kırklareli Noter kanalı ile gazetemiz sorumlularına ayrı ayrı ihtar çekmeyi tercih etti.

Bunun ardından siz değerli okuyucularımızı ve kamuoyunu en doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirme görevinin sonuna kadar bilincinde olan gazetemiz, grup bünyesindeki diğer gazete Kırklar Haber ile birlikte, AKP İl Başkanı Ahmet Ibrikçi’nin yapmış olduğu şikayet dilekçesi doğrultusunda, Kırklareli Valiliği’nin oluşturmuş olduğu denetleme kurulu tarafından denetlendi.

Yayın kuruluşlarımız denetlemeden, yasalar doğrultusunda hareket etmeyi, kanun ve kurallara uymayı kendine öncelikli görev edinmiş olarak, maddi ve manevi yıpratma uğraşısını sağduyu ile yaşayarak alnının akıyla, kanuna ve mevzuata aykırı olan hiç bir durumu barındırmadan çıktı. Denetlemenin yanısıra AKP İl Başkanı Ahmet Ibrikçi’nin Cumhuriyet Savcılığı’na vermiş olduğu suç duyurusu kapsamında, gazetemizin idari sorumluları hukukun üstünlüğüne olan sonsuz saygılarıyla ifadelerini verdi.

Ancak hukuka olan sonsuz saygımız, maalesef verilen direktiflerin gölgesinde kaldı. İktidarın milletvekili emretti. Valilik uyguladı. Böylece resmi ilan yayınlama hakkımız, ilimizde Basın İlan Kurumu temsilciliği bulunmadığından ötürü bu yetkiyi elinde bulunduran Il Valiliği kanalıyla elimizden alındı.

Bu şehirdeki her yanlış adımı, faili kim olusa olsun sizlerle paylaşmaya devam edecek olan gazeteniz, konuyu üst mercilere taşımakla görevine ve yayınına devam edecek. Gazetemiz yine haksızın, dolandırıcının, hırsızın, karşısında duran yayın politikasını her şeye rağmen sürdürecek. Ayrıca birçok platform ve uygulamada, AKP Il Başkanı imzasını kullanmaya devam ederek ve sırtını iktidara dayamanın verdiği rahatlıkla gününü geçiren Ahmet Ibrikçi’nin, piyasada dönen tüm kanunsuz faaliyet ve çevirdiği dolap iddialarını, belgeleriyle birlikte hukuka ve kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.

Işte Il Basın ve Halkla Ilişkiler Müdürlüğü tarafından yayınlanan, üst yazısı Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber tarafından imzalanan, Önadım ve Kırklar Haber Gazeteleri’nin resmi ilanlardan muaf tutulduğunu belirten karar 27 Mayıs 2009 tarihli gazetelerimizde.