"Verem'den korunmak için mutlaka önlem alınmalı"

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, 03-10 Ocak 2010 tarihleri arasında kutlanmakta olan  '63. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası' dolayısıyla açıklamada bulundu.


HABER MERKEZİ
Başkan Çağlayan yaptığı açıklamasında; “Tüberküloz mikrobu hasta kişinin öksürmesi, hapşırması ile bulaşmaktadır.  Şu an yaşadığımız mevsim kış ve halkımız korunma yöntemlerine dikkat etmeliler” diyerek şunları kaydetti:
“Verem hastalığı; günümüzde insanların yaşam standartlarındaki düşüş ile beraber, toplumda yoksulluğun artması, kötü yaşam koşulları, beslenme yetersizliği, göç, aynı hanede kalabalık nüfus sağlığa uygun olmayan ortamlar ve yoksulluğun getirdiği sonuçlarla doğmaktadır. Tehlikeli ve geç kalındığında öldürücü olan bu hastalığın en sevindirici tarafı erken teşhis ve güçlü beslenme ile tedavisinin günümüzde mümkün olmasıdır.
Yoksulluk ve alım gücü artışı ile ilgili Devlet politikalarında yapılacak iyileştirmeler, halkımızın yaşam standartlarını yükseltilmesine katkı sağlayacak ve buna benzer imkânsızlıklar ile oluşan hastalıkların artmasının önüne geçilebilecektir diye umuyorum. 
Bu duygu ve düşünceler ile tüm e vatandaşlarımıza sağlıkla dolu günler diliyor, bu konuyu hafife almamalarını ve hastalığa kapılmış olanlarında çevrelerini riske atmamalarını rica ediyorum. Hepimize Sağlıklı Günler dilerim.” (s)