Vilayetler Birliği 81 ilde anaokulu yapacak

Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal, ''Vilayetler Hizmet Birliği olarak bu sene yeni bir projeye başladık, 81 ilde anaokulu yapacağız'' dedi.



Vilayetler Hizmet Birliği'nin Ağustos ayı encümen toplantısı için Edirne'de bulunan Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı Önal, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Erzurum Valisi Sami Bulut ve Edirne Valisi Mustafa Büyük ile bir araya geldi.
Valiler, bir süre basına kapalı görüştü. Görüşmenin ardından Önal, Valilik önünde basın açıklaması yaptı.
Önal, birliğin aldığı prensip kararı gereği aylık toplantıların farklı illerde yapıldığını, Ağustos ayı toplantısı için de Edirne'nin seçildiğini söyledi.
Vilayetler Hizmet Birliği'nin tüm illerin özel idarelerinin katılımıyla kurulan ve 25 yıllık bir birlik olduğunu anımsatan Önal, ''Vilayetler Hizmet Birliği, il özel idaresinin yeni çıkan mevzuatlar çerçevesinde, mevzuata intibahını sağlamak, personelin eğitimini gerçekleştirmek, yeni yönetim usullerine göre fikir birliğine varmak amacını taşıyor, mahalli idareler konusunda çıkacak kanunlara, yönetmelikler için görüş bildiriyor. Belediyeler birliğinin bir değişik şekli'' dedi.
Önal, birliğin 4 sene önce aldığı karar gereği ''81 ilde orta öğretim kız öğrenci yurtları yapma projesinin'' tamamlandığını, yeni bir proje başlatarak, tüm illere ana okulu yapacaklarını bildirdi.
Okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Önal, ''Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda, okul öncesi eğitime ağırılık vermemiz gerekiyor, çoğu ilimizde bu gerçekten sıkıntılı. Bu kadar haberleşmenin, televizyonun, geliştiği ülkemizde, çocukların okula gitmesi için 7 yaşı beklemek gerçekten kaynak israfı. O yüzden Vilayetler Hizmet Birliği olarak bu sene yeni bir projeye başladık, 81 ilde anaokulu yapacağız. Edirne'de bu anaokulu, Havsa ilçesinde yaptırılacak. Arazi alındı, ihale aşamasında. Çalışmalarımız bu şekilde sürüyor'' diye konuştu.
Vilayetler Hizmet Birliği'nin Ağustos ayı toplantısı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirildi. aa