Vize'de futbol terörü

Vize'de futbol terörü

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Vizespor-Kırklareli Sanayispor maçı, maç esnasında ve maç sonrasında, Vizespor yöneticileri,sporcuları ve taraftarın maçın hakemlerine,  Kırklareli Sanayispor yöneticileri ve sporcularına saldırması sonucu kana bulandı.

Kırklareli Amatör Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Vizespor, geçtiğimiz pazar günü kendi sahasında oynadığı Kırklareli Sanayispor maçında ‘futbol terörü’ne davetiye çıkarttı. Taşların havada uçuştuğu, Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ın dahi sahaya girerek futbolculara saldırdığı maç, Kırklareli futbol tarihine kara bir leke olarak geçti.

Daha ilk dakikadan belliydi

Aslında bu olayların yaşanacağı daha Kırklareli Sanayispor’un sahaya geldiği ilk dakikadan itibaren belliydi. Yaklaşık bir ay önce Babaeskispor’u kendi sahasında konuk eden ve bu maçta da hem futbolcuların yaşadığı sinir harbi hem de taraftarların karıştığı olaylar nedeniyle saha kapama cezası alan Vizespor, önceki günkü karşılaşmada “spor centilmenliktir” anlayışını yerle bir etti.

Sanayispor yönetici ve futbolcularını bırakın çiçeklerle karşılamayı, bir “hoşgeldiniz” bile demeyen Vizespor idarecileri, maç sırasında yaşanan olayların da başrolünde yer aldılar.

10. dakikada yardımcı hakem yerde

Bir yanda şampiyonluk için sahadan mutlak galibiyetle ayrılmayı hedefleyen Vizespor, diğer yanda prestij mücadelesi veren Kırklareli Sanayispor arasındaki karşılaşma çok yüksek bir gerilimle başladı. Sanayispor’lu oyunculara maç öncesi ısınma hareketleri sırasında küfürler yağdırmaya başlayan taraftarlar, karşılaşmanın 10. dakikasında olayların fitilini ateşlediler. Maçın başlama düdüğü ile birlikte taşkınlıklarını sürdüren taraftarlar, 10. dakikada Sanayispor’un bulduğu golden sonra yardımcı hakem Gürkan Horuz’u attıkları taşlarla yaraladılar. Bu olayın ardından maçı durduran hakem Barış Turhan, yardımcısının tedavisi için sağlık görevlilerini oyun alanına davet etti. Yaklaşık 5 dakika süren tedavinin ardından müsabaka kaldığı yerden devam etti. Ancak taraftarlar, taşkınlıklarına bir an olsun ara vermediler.

Yakıştı mı başkan?

Pazar günkü futbol terörünün başrolündeki isim ise Kırklareli’nde efendi kişiliği, başarılı yöneticiliği ve sağlam karakteri ile tanınan Vize Belediyesi ve Vizespor Kulübü Başkanı Selçuk Yılmaz’dı. Yılmaz, ilk yarısı Kırklareli Sanayispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile son bulan karşılaşmanın devre arasında hakem odasına girmesi de kafalarda soru işaretleri bıraktı. Tansiyonun giderek yükseldiği müsabakada ikinci yarı Vizespor beraberliği sağladı. Ardından galibiyet golü için Sanayispor kalesine yüklenen Vizespor, geliştirdiği ataklardan sonuç alamayınca müsabaka 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı.

Telleri yıktılar, sahaya daldılar

Hakem Barış Turhan’ın maçı bitiren son düdüğü ile birlikte futbol terörü de çirkin yüzünü gösterdi. Müsabakanın son dakikalarını sahayı çevreleyen tellerin kenarında izleyen Vizespor Başkanı Selçuk Yılmaz, karşılaşmanın bitmesinin ardından arkasındaki onlarca öfkeli taraftarla birlikte sahaya daldı.

Yılmaz, bu da yetmezmiş gibi Barış Turhan’a doğru koşarak genç hakeme ilk yumruğu vuran kişi oldu. Onun ardından diğer taraftarlar da hem hakemlere hem de Kırklareli Sanayispor’lu oyunculara saldırdılar.

Müsabakada görevli polislerin yetersiz kalması nedeniyle takviye birlikler ve jandarmalar da sahaya gelirken, Kırklareli Sanayispor oyuncuları soyunma odasında yaklaşık 2 saat beklemek zorunda kaldılar. Bu arada öfkeli kalabalığın, güvenlik güçlerine de saldırdığı ve bir jandarma erinin aldığı darbeler sonucu yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan maçın hakemi Barış Turhan’ın arabası da Vizespor taraftar ve yöneticilerinin hedefi oldu. Güvenlik güçleri, arabayı taşlayan taraftarları sahadan güçlükle çıkardı. Olayların bastırılmasından sonra Kırklareli Sanayispor oyuncuları ve hakem üçlüsü sahadan ayrılırken, Vize’de yaşananlar da amatör futbol tarihine kara bir leke olarak geçti.

 

22 Şubat Pazar günü Vize’de oynanan Vizespor-Kırklareli Sanayispor maçında,  Kırklareli Sanayispor’un antrenör ve oyuncularına yapılan saldırılar nedeniyle, Kırklareli Sanayispor Kulüp yönetimi bir basın açıklaması yaparak, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Sözkonusu basın açıklaması şöyle;

22 Şubat Pazar günü Vize’de oynanan, Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi’nin, Vizespor-Kırklareli Sanayispor karşılaşmasında; hem maç anında, hem de maç sonrasında çıkan olaylar, kafile olarak uğradığımız küfürlü, taşlı, sopalı saldırılar; sporcularımıza, antrenörlerimize yapılan fiili hareketler sebebiyle, başta Vize Belediyesi ve Vizespor Klüp Başkanı olan Selçuk Yılmaz’ı, Vizespor yöneticilerini, sporcularını ve kendini klüp taraftarı zanneden bir grup insanlık müsveddesini, Kırklareli Sanayispor Klübü olarak kınıyoruz.

Sporun amacından habersiz olan bu insanların, maçın hakemlerine, sporcularımıza ve antrenörlerimize insafsızca saldırmalarına hiçbir anlam veremiyoruz. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Vizespor takımının başarısızlığının faturasının, yaş ortalaması 18 olan bir takıma kesilmesini, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Iki hafta önce Vizespor’un rakibi olan Babaeskispor ile karşılaşan ve berabere sonuçlanan skor sonucu Babeskispor’un puan kaybedip, Vizespor’un liderliğe yükselmesine vesile olan Kırklareli Sanayispor Kulübü, o zaman ‘iyi ve harikaydı’ da, şimdi mi kötü oldu?

Futbolun bütün yaş gruplarındaki liglerine katılan yaklaşık 170 lisanslı sporcusu ile amacı sadece gençliğe ve topluma hizmet etmek olan, yönetiminden antrenörüne ve en küçük sporcusuna kadar her yönden en iyi örneklerden birini teşkil eden kulübümüzün, bu şekilde aşağılık davranışlara maruz kalmasını içimize sindiremiyoruz.

Bizlerin amacı sadece spor yaptırmak, yetenekli gençlerimizi il ve ülkemiz sporuna kazandırmak, saha içi ve dışında örnek insan yapmak, vatanımıza milletimize hayırlı genç kuşaklar yetiştirmektir.

Siyaseti spora sokarak, insanları oy uğruna günlük başarılarla kandırarak; emek harcamadan, çalışmadan, mücadele etmeden sonuca ulaşmak mümkün değildir. Bu anlaşılmayacak bir şey değildir. Tabii ki kılavuzu karga olan insanların, bu basit gerçekleri anlamasını beklemiyoruz. Sadece gece-gündüz çalışan, iyi niyetli, sporu amaçları doğrultusunda yapan insanlara saygı göstermelerini bekliyoruz.

Kırklareli Sanayispor Klübü olarak, yaşadığımız olaylardan dolayı üzgün olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Sadece futbol seyretmeye gelen aklı selim, sağduyulu insanlardan bu tür görüntülere izin vermemelerini, sapla samanı ayıramayanları uyarmalarını rica ediyoruz.

Tüm olanların vebalini taşıyacak olan insanları kendi vicdanlarıyla başbaşa bırakıyor, saygılar sunuyoruz.

Kırklareli Sanayispor

Yönetim Kurulu