Vize'de tespitlerde bulunan Vali Aydoğdu buralardaki mevcutların veri haline getirileceğini söyledi

Vize'de tespitlerde bulunan Vali Aydoğdu buralardaki mevcutların veri haline getirileceğini söyledi

Vali Cengiz Aydoğdu ilçelerdeki tespit toplantılarının ikincisini dün Vize’de gerçekleştirdi. Geçtiğimiz gün Pınarhisar’daki toplantının ardından dün yapılan “Vize’nin Ihtiyaçları ve Sorunları” konulu toplantıya da ilçe halkından ilgi oldukça fazlaydı. Ilçelerin sosyal, idari ve fiziki sorunlarını birinci ağızlardan dinleyen Vali Aydoğdu, makul sorunlar için gerekenin yapılacağını da toplantı esnasında sık sık tekrarladı.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, ilçelerin sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm üretmek, bu sorunların akıbetini takip edebilecek birimlerin Il Müdürleri ile ihtiyaçları belirleyebilmek ve vatandaşların sorduğu sorulara anında cevap verebilmek amacıyla düzenlediği ihtiyaç ve sorun toplantılarının ikincisini Vize ilçesinde gerçekleştirdi.

Vize Halk Eğitim Merkezi’nde saat 10:30’da başlayan ve 2 saatten fazla süren toplantıya, Vali Aydoğdu’nun önderliğinde Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, Vize Kaymakamı Savaş Ünlü ve Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz katıldı.

Dinleyici olarakta çok sayıda kurum müdürü, köy ve mahalle muhtarları, belde belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve birçok vatandaş iştirak etti.

Vali Cengiz Aydoğdu, toplantının başında yaptığı konuşmasında, ilçelerin ihtiyaç ve sorunlarını yerinde dinleyerek giderebilmek için bu toplantıların yapıldığını ve diğer ilçelerde de devam edeceğini hatırlatarak, “Özellikle bu soğuk ve karlı havada köylerinden gelen muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımızdaki maksadımız, sizlerle tanışma, istişare, fikir alış verişi ve ortak bir noktada buluşabilmektir. Bu toplantılarımızı devam ettireceğiz. Burada konuşulanlar burada kalmayacak.” dedi. Bunun yanısıra Vali Aydoğdu, hava muhalefetine rağmen toplantıya olan ilginin büyüklüğünden memnun olduğunu dile getirdi.

Bu konuşmanın ardından daire müdürlerinin açıklamaları başladı. Ilk olarak kürsüye Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu geldi ve ilçedeki asayiş olaylarının istatistiki verilerini açıkldı. Toplantı kurum müdürlerinin teker teker konuşma yapmasıyla devam etti. Gençlik ve Spor Il Müdürü Vekili Süleyman Çetin, Il Müftüsü Isa Saim, Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hakan Yağan, Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Karayolları Kırklareli 15. Şube Müdürü Alaaddin Koç, Tarım Il Müdürü Erdinç Yazıcı, SGK Il Müdürü Mehmet Bayram, Kültür ve Turizm Il Müdürü Mustafa Akkaya, Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbaş, DSI 112. Şube Müdürü Faruk Cansev, Vize Orman Işletme Müdürü Hüseyin Doğan ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep toplantının devamında birimleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak konuşmalarını yaptılar.

Toplantıda göze çarpan konular ilçedeki öğrenci sayısında artış olduğu, Namık Kemal Ilköğretim Okulu’nun yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı gibi konulardı.

Vali Cengiz Aydoğdu toplantı sonunda yaptığı konuşmada, Kırklareli’nin Trakya’da köyüyle, ilçesiyle, beldesiyle bakir kalmış bir konuma ship olduğunu, buradaki mevcudun veri haline getitilerek bunun pazarlanabilir hale gelmesi için tespitlerin devam edeceğini söyledi.