Vize'deki engelliler bilgilendirildi "Engelli vatandaşlarımızı her zaman önemsiyoruz"

* Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ile Çerkezköy Şubesi tarafından engellilerin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz her zaman engelli vatandaşları önemsediklerini belirtti.


HABER MERKEZİ
Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ile Çerkezköy Şubesi tarafından 01 Mart 2010 Pazartesi günü Vize Belediye Kapalı Düğün Salonu’nda saat 13.00’da engelli vatandaşlarımız için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Vize Belediyesi ve Vize Kaymakamlığı katkılarıyla gerçekleştirilen toplantının; Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ve Çerkezköy Şubesi tarafından sunumu gerçekleştirildi.
Toplantıda; Sakat Maaş Alımı, Evde Bakım Maaşı, Akülü Araba, Tekerlekli Sandalye, İşitme Cihazı, Protez, Yürüme Cihazı Temini, Özürlü Aracı Alımı, Malulen Emeklilik İçin Gerekli Bilgiler konularında engelli kişiler bilgilendirildi.
Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz; engelliler için her zaman yardımcı olunacağını belirterek; “Karşılaştıkları her engeli aşmalarında destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. İlçemizin Atatürk Caddesi’nde mevcut olan kaldırımların düzenlenmesinde de görme engelli vatandaşlarımız düşünülerek kaldırımlar, yürüme ve yön bulma bandı tasarlanarak yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde yaşayan engellilerimize akülü araba ve tekerlekli sandalye verilmektedir. Yapılan böyle projelerde engelli vatandaşlarımızı her zaman önemseyeceğiz” dedi.
Gerçekleştirilen toplantıdan memnun kaldığını belirten engelli yakınları; başta Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Vize Kaymakamlığı olmak üzere sunumu gerçekleştiren yetkililere de teşekkür ettiler. (s)